Δυτική Αχαΐα: Διαδικτυακά η στοργή προς τα τετράποδα

Estimated read time 1 min read

Τα αδέσποτα ζώα τείνουν να εξελιχθούν στη Δυτική Αχαϊα σ’ έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» για τη δημοτική αρχή.Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ρομαντικοί του είδους, που το ‘χουν πάρει στις πλάτες τους, αφιερώνοντας ολόκληρες ώρες, ολόκληρες μέρες, για να δώσουν λύση, ή έστω να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Mε τη συνδρομή της δημοτικής αρχής, όμως, να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη και κομβική.Τάκης Λιάκος, Φώτης Ευαγγελόπουλος. Μέχρι και ιστοσελίδα επανεργοποίησαν για χάρη των ζώων, κυρίως των αδέσποτων: https://www.petmaster.gr. Στη σελίδα τους, η οποία υπήρχε εδώ και χρόνια αλλά τώρα ενεργοποιήθηκε ξανά και τέθηκε σε ισχύ, μπορεί να βρει ο καθένας οποιαδήποτε χρηστική πληροφορία: να υιοθετήσει ένα αδέσποτο, να βρει ιδιοκτήτη σ’ ένα αδέσποτο, να μάθει πώς πρέπει να το περιποιείται, ποια φάρμακα και τροφές επιτρέπονται και ποια όχι, μέχρι να καταγγείλει επώνυμα και επίσημα οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης.Ο κ. Ευαγγελόπουλος έστειλε επιστολή στον δήμαρχο κ. Μυλωνά με την οποία του γνωστοποιεί ότι η ιστοσελίδα τίθεται στις υπηρεσίες της δημοτικής αρχής, κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να γίνει έξτρα έξοδο από τον Δήμο για τη δημιουργία και λειτουργία ιστοσελίδας για τα ζώα, κάτι που ήταν στις προθέσεις της δημοτικής αρχής.Η σελίδα https://www.petmaster.gr δέχεται πολλές επισκέψεις και έχει αφήσει το στίγμα της. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Αν δεν δράσουν ο δήμος και η Αστυνομία και δεν αλλάξει η νοοτροπία κάποιων πολιτών, το πρόβλημα θα μεγεθύνεται. Και οι φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες ανθρώπων όπως ο κ. Ευαγγελόπουλος και ο κ. Λιάκος θα πέφτουν στο κενό…Τα βασικά και φλέγοντα θέματα που καίνε είναι δύο:-Τα αδέσποτα (κάποιοι εξακολουθούν, δυστυχώς, να παρατάνε ζώα προκλητικά όπου βρουν).-Η κακοποίηση των ζώων.
Η «Π» μίλησε με τους δύο ιδρυτές της σελίδας.Ο Φώτης Ευαγγελόπουλος είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Ανθρώπινη Κοινωνία Ελλάς».Ο Παναγιώτης Λιάκος είναι πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου «ΕΛ.Α.Δ.Α». (ΕΛεύθεροι Αγανακτισμένοι Δυτικής Αχαϊας).
Ο Φώτης Ευαγγελόπουλος είναι μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και ειδικεύεται και στην κατασκευή και διαχείριση σελίδων.Γι’ αυτόν, λοιπόν, η διαχείριση της σελίδας δεν είναι υποχρέωση: είναι καθήκον, είναι ευχαρίστηση, είναι ψυχαγωγία, είναι τρόπος ζωής.
Οι επισημάνσεις του κ. Ευαγγελόπουλου:«-Nαι, υπάρχει ανταπόκριση. Και όσο περνάει ο καιρός, μεγαλώνει. Είχε επισκεψιμότητα το σάιτ, αλλά τώρα έχει ολοένα και μεγαλύτερη. Γιατί τώρα έχει μπει και πιο ζουμερό περιεχόμενο.-Επιδίωξή μας είναι να βάλουμε πλάτη σε κάτι που το νιώθουμε ως υποχρέωσή μας. Να μειωθούν τα έξοδα του δήμου και να γίνει η δουλειά όμορφα και ωραία. Πολλοί μας λένε κορόιδα, εμείς το νιώθουμε σαν ευαισθησία.-Υπάρχει στη σελίδα πλήρης οδηγός για όλα: για τις στειρώσεις, για το τσιπάρισμα, για τα εμβόλια, για τις υιοθεσίες. Κυρίως, όμως, η σελίδα θα βοηθήσει, πιστεύω, να αποκτήσει ο πολύς κόσμος μια διαφορετική νοοτροπία στο θέμα των αδέσποτων και των δεσποζόμενων. Η πλειοψηφία, θεωρώ, έχει φιλότιμο και ευαισθησίες. Οι περισσότεροι είναι ζωόφιλοι. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει και μια μειοψηφία που κάνει τη μεγάλη ζημιά. Μια μειοψηφία που έχει δύναμη. Όχι αριθμητικά, αλλά έχει δύναμη και γι’ αυτό είναι επικίνδυνη».·O Παναγιώτης Λιάκος εξακολουθεί να είναι ανήσυχος για το θέμα. «Δεν βλέπω την πρόοδο που θα ήθελα και που θα περίμενα. Και γι’ αυτό δεν είμαι αισιόδοξος. Αν δεν ληφθούν δραστικά και γενναία μέτρα για το θέμα των αδέσποτων και των δεσποζόμενων, θα χειροτερεύει η κατάσταση. Εχω ζητήσει εκτάκτως άμεση συνάντηση στο ίδιο τραπέζι του δήμου, της Αστυνομίας, του Κυνηγετικού Συλλόγου, του Δασαρχείου. Και στον Κυνηγετικό οφείλουν να δουν το θέμα πιο σοβαρά, με περισσότερη ευαισθησία. Δεν μπορεί να μένουμε απαθείς σε φαινόμενα κυνηγών που πετάνε τα σκυλιά τους όπου να ‘ναι επειδή θεωρούν πως δεν τους κάνουν τη δουλειά που θέλουν. Αν δεν υπάρξει ο φόβος και της Αστυνομίας, δεν θα λυθεί το θέμα».

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ

ΠΗΓΗ: pelop.gr

http://pelop.gr/?page=article&docid=563010&srv=52

You May Also Like

More From Author