Οι ειδικοί προειδοποιούν τις μακεδονικές επιχειρήσεις να καταχωρίσουν εμπορικά σήματα τώρα

Estimated read time 1 min read

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Μακεδονικού Τμήματος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαρόπουλος, προειδοποίησε ότι οι περιφερειακές επιχειρήσεις – ειδικά του ευρύτερου τομέα τροφίμων – θα έπρεπε να έχουν καταγράψει τα εμπορικά τους σήματα πριν από την επικύρωση της συμφωνίας Πρεσπών από την Ελλάδα.

Ο κ. Σαρώπουλος δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βρεθούν σε τρομερή κατάσταση λόγω των διατάξεων της Συμφωνίας Πρεσπών σχετικά με τα εμπορικά σήματα και τις επιχειρήσεις στη βόρεια περιοχή της Μακεδονίας, δεδομένου ότι η συμφωνία δεν προστατεύει με κανέναν τρόπο την ελληνική βιομηχανία.

“Δυστυχώς, ο καταγεγραμμένος αριθμός εκείνων που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία καταχώρησης των εμπορικών τους σημάτων στο εξωτερικό παραμένει μικρός”, δήλωσε ο Σαρπόπουλος.

Πρόσθεσε ότι “οι επιχειρήσεις με μη καταχωρημένα εμπορικά σήματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν δεν καταγράψουν αμέσως τα εμπορικά τους σήματα, θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε οποιεσδήποτε διαφορές στο μέλλον”.

You May Also Like

More From Author