Ηχηρό χαστούκι στη Μέι από τη βρετανική βουλή

Estimated read time 1 min read

Oι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν όπως αναμενόταν τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit, εξέλιξη που επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό και περιπλέκει περαιτέρω την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, 432 βουλευτές ψήφισαν κατά της συμφωνίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού την Τρίτη, ενώ μόλις 202 τη στήριξαν.

Πρόκειται για τη χειρότερη ήττα που έχει γνωρίσει κυβέρνηση στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Η αμέσως χειρότερη ήττα ήταν εκείνη του Ράμσεϊ Μακντόναλντ το 1924.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Η πρόταση θα συζητηθεί αύριο από τη βουλή.

Στην ομιλία που έδωσε νωρίτερα την Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, η κα. Μέι απηύθυνε δραματική έκκληση στους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, λέγοντας πως πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα ορίσει το μέλλον της χώρας για πολλές γενιές.

Η Μέι προειδοποίησε παράλληλα ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο διχασμό.

Τόνισε, εξάλλου, ότι δεν πιστεύει πως οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρχει συμφωνία.

You May Also Like

More From Author