Πουλήσετε τα πάντα για ημισωτηρίαν!!

Estimated read time 0 min read

Από έναν διεθνή οργανισμόν  που στοχεύει στην οικονομικήν ανάπτυξη των κρατών (ΟΟΣΑ) είναι ανεπίτρεπτα αυτά που ακούσθηκαν από τον προεδρόν του. Ήλθε στην Ελλάδα για να φέρει τις προτάσεις  για πιο πέρα αφανισμόν του Κράτους και των πολιτών του και όχι για να προτείνει τρόπους αναπτύξεως. Έφερε την έκθεση ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη της Ελλάδος, αλλά  οι προτάσεις που αναφέρονται θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η ανάπτυξη της Ελλάδος θα είχε έλθει από την  πρώτην στιγμήν που μπήκαμεν στα Μνημόνια, αν δινόταν κίνητρα για ανάπτυξη της παραγωγής, περιστολήν της ανεργίας  και εξάλειψη της λιτότητας. Όταν ο Λαός εργαζόταν θα πλήρωνε ανελλιπώς τους φόρους του, τα δάνειά του, τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις και θα ενίσχυε την αγοράν γιατί θα είχε ευχέρειαν να αγοράζει τα αναγκαία. Το δε Κράτος θα κάλυπτε ανέτως τις δανειακές του υποχρεώσεις. Η τακτική αυτή καταποντίσθηκε από τους σκληροτράχηλους δανειστές!!!.

Με τα Μνημόνια, δανειστές και εντόπιοι διαπραγματευτές έπραξαν τα αντίθετα. Νέκρωσαν πάσαν παραγωγήν και εξασφάλιζαν τις δόσεις του δανείου περικόπτοντας τις συντάξεις και τους μισθούς των φτωχών γιατί οι μισθοί των ευνοουμένων και των πολιτικών είναι στα ύψη, αλλά δεν θίγονται!! Πέραν του ότι πωλούσαν συνεχώς  κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Τώρα ο πρόεδρος του ΟΟΣΑ έφερε την έκθεση και με έμφαση τόνισε. Πουλήστε όλην την κρατικήν περιουσίαν,   βάλτε φόρους, αυξήσατε τον ΦΠΑ στο 24% μειώσετε το αφορολόγητον για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με ταυτόχρονη κατάργηση φοροαπαλλαγών, αυξήσατε τα καύσιμα. Εννοεί  φυσικά και καταργήσετε κάθε φοροαπαλλαγήν από  όλους τους αναπήρους και μη κυνηγάτε με πάθος τους μεγαλόσχημους φοροφυγάδες!!!

Περιορίσετε τις κρατικές δαπάνες για έργα και ύδρευση πολιτών χωρίς να περικόψετε τους υψηλούς μισθούς των ευνοουμένων σας και φυσικά τις δικές σας αποδοχές! Διατηρήστε τα πλεονάσματα στα ύψη! Από αυτά οι δανειστές βάζουν στην τσέπη τους αρκετά!! Αυτά και άλλα πολλά παράλογα αναφέρει η έκθεση.

Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ με μόνην την αισχρήν αναφοράν πωλήστε την κρατικήν περιουσίαν  είναι απορριπτέα και έπρεπε να την επιστρέψομεν αμέσως ως εθνοκτόνον!! Όταν πωληθεί η κρατική περιουσία, ήδη έχει δοθεί μέγα μέρος σε αλλοδαπούς και το επαχθές χρέος μένει στα ύψη, τι θα μείνει για τα παιδιά μας; Τίποτε. Θα γίνομεν Ελλάδα λαθρεποίκων και όχι Ελλάδα Ελλήνων!

Ακόμα  συνιστά ο ΟΟΣΑ στους  κυβερνώντες να αυξήσουν τις κατασχέσεις γιατί αποδίδουν χρήματα στα θυλάκια  των δανειστών! Επίσης να υποχρεώσουν όλους τους πολίτες να δηλώσουν κάθε αξιόλογον που έχουν στο σπίτι τους!!

Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι θεωρίες όπως αυτήν του ΟΟΣΑ. Και οι μελέτες για ανάπτυξη της καθημαγμένης Ελλάδος πρέπει να γίνουν από Έλληνες και να υποβληθούν στους δανειστές οι οποίοι αυτήν την στιγμήν μας έχουν πατήσει στον λαιμόν. Πόσον θα αντέξομεν να αναπνέομεν ούτως;

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author