Η ανάσταση δεν επήλθεν και ο οβελίας περιστρέφεται!

Estimated read time 0 min read

Σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός εόρτασε την μεγάλην Ημέραν του Πάσχα, από το κέντρον  έως τις εσχατιές της χώρας με την επιβαλομένην θρησκευτικήν λαμπρότητα και με την πιστήν τήρηση των Πασχαλινών εθίμων.

Το λυπηρόν όμως είναι ότι δεν του επέτρεψαν να λησμονήσει ορισμένες θλιβερές ή αγχολυτικές ειδήσεις που καθημερινώς τον βασανίζουν.

Η ανελλιπής μετατροπή των Ελληνικών  δελτίων ειδήσεων σε ανακοίνωση και δη εκτενή των τουρκικών ειδήσεων ήταν πολύ λυπηρόν για τους Έλληνες και μάλιστα όλην την Μεγάλην Εβδομάδα ακόμα και την Μ. Παρασκευήν και το βράδυ της Αναστάσεως αλλά και την Κυριώνυμον του Πάσχα!! Τι είπε ο τούρκος πρόεδρος, τι οι υπουργοί του σε βάρος της Ελλάδος, πόσες παραβιάσεις έγιναν σε αέραν και θάλασσα και άπειρες άλλες ανωφελείς ειδήσεις. Η  φωνάρα του τούρκου προέδρου την Μ. Παρασκευήν μας έπληξε βαθύτατα και μας πίκρανε  Η χαρά δε των δύο άλλων ημερών ημαυρώθη πάλιν εκ του ιδίου λόγου.

Από την άλλην οι άστοχες δηλώσεις του δικού μας υπουργού αμύνης, οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις χιλιάδων στρατιωτών, μας έφεραν σε απόγνωση και διερωτήθημεν αν θα πρέπει να σφάξωμεν το αρνί ή  να το αφήσομεν μη τυχόν έλθουν δύσκολες ημέρες. Ανάλογες κινήσεις γίνονται μυστικώς και δεν ενημερώνεται ο Λαός γι’ αυτές. Πολλώ  δε μάλλον τις Ημέρες αυτές που θέλει να ξεχάσει τον συνεχή μαρασμόν που τον διακατέχει από την οικονομικήν δυσπραγίαν.

Ο κατακλυσμός αφίξεων προσφύγων στα νησιά μας δεν είναι ό,τι καλλίτερον για τον τόπον. Αιτία οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι στην Συρίαν με την ανοχήν των ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς και των δήθεν ανθρωπίνων άλλων οργανισμών. Οι εκτενείς ανακοινώσεις μεγαλοβδομαδιάτικα και οι αναγγελίες σφαγμένων μαχητών και παιδιών, μας καταρράκωσαν το ηθικόν και ανθρώπινον φρόνημα.

Οι ληστείες, οι βασανισμοί γερόντων γιατί δεν είχαν έντονον  ροχαλητόν την ώραν της εισβολής των αξιοπρεπών λωποδυτών, οι αναρίθμητες διαρρήξεις, όλα αυτά μας κρατούσαν σε μόνιμην τρομακτικήν κατάσταση, προς δε  μας απέτρεψαν να πάμεν στην Εκκλησίαν, για στοιχειώδη περιφρούρηση της περιουσίας μας με κίνδυνον την ζωήν μας!

Το «ψωμοτύρι» των ειδήσεων τα εγκλήματα, Ελληνικά και ξένα μας καταρράκωσαν την ψυχολογίαν και την Μ. Εβδομάδα.

Η κατανυκτικότητα των Ιερών Ακολουθιών και η ηρέμα απόλαυση αυτών απεσβέσθη δια κάθε σπίτι!!

Θα συνεχίσει αυτή η φρικαλέα και τρομώδης αναφορά και πότε;;; Ο πολύπαθος Ελληνικός Λαός χρειάζεται ίχνος στοργής και ηρεμίας για να μπορέσει να κάμει ανάσταση έστω και εκ των ενόντων. Υπάρχουν πραγματικοί αρωγοί στην προσπάθειάν του;; Ανάλογος ενέργεια  είναι αναγκαιοτάτη και αμεσοτάτη.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author