Νέα στοιχεία στη Βουλή για τον ΕΟΠΥΥ

Estimated read time 1 min read

Νέα δικογραφία που αφορά σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Η δικογραφία εστάλη στον υπουργό από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πρόσωπα πρώην υπουργών φέρονται να εμπλέκονται για ηθική αυτουργία σε απιστία ενώ στη δικογραφία υπάρχουν διώξεις κατά φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με το «Κουτί της Πανδώρας», στο πρώτο διαβιβαστικό του Αρείου Πάγου, ζητείται από τη Βουλή η διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Φίλιππου ΣαχινίδηΓιώργου ΚουτρουμάνηΑνδρέα ΛοβέρδουΓιάννη Βρούτση και Μάριου Σαλμά.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενέκρινε την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Καλούδη, για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον εννέα προσώπων για τις πράξεις της απιστίας κατά την υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας και κατ’ εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, δίωξη ασκήθηκε στους εξής:

Ροβέρτο Σπυρόπουλο (Πρώην διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), Γεράσιμο Βουδούρη (Πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ), Κωνσταντίνο Νικόλη (Πρώην Α’ Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ), Κυριάκο Σουλιώτη (Πρώην Β’ Αντιπρόεδρο), Γρηγόρη Λεοντόπουλου (Μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία), Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Εκπρόσωπο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου), Βασίλη Δορίζα (Πρώην αναπληρωματικού μέλους διοικητή ΟΓΑ), Σταμάτη Βαρδαρού (Ειδικού επιστήμονα) και Γιώργου Μυλωνά(Ειδικού επιστήμονα).

Συντάκτης: efsyn.gr

You May Also Like

More From Author