Εφυγε ο δρόμος και κινδυνεύουν οδηγοί-Αργούν οι αρμόδιοι

Estimated read time 1 min read
Επιπρόσθετα σοβαρά προβλήματα, στο ήδη βεβαρημένο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αιγιάλειας, άφησε πίσω της η κακοκαιρία της τελευταίας περιόδου, με τον δήμο να μετρά πληγές, η επούλωση των οποίων όμως δεν είναι δική του αρμοδιότητα.
ΡΩΓΜΗ
Οι μεγάλες ποσότητες νερού, αποσάθρωσαν το δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Μυρόβρυσης και Γκραίκα, στην περιοχή της Συμπολιτείας, παρότι αυτός είχε γίνει το 1998 με τοιχία αντιστήριξης, δίπλα από δεκάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
Ειδικότερα, στη θέση «Αγία Παρασκευή» εμφανίστηκε μεγάλη ρωγμή του οδοστρώματος, με εμφανή την έλλειψη ευστάθειας σε παρακείμενο στηθαίο από λιθοδομή.
ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Με την άσφαλτο να ‘χει ανοίξει στα δύο, μεταξύ 8 και 10 Φεβρουαρίου, ο υπεύθυνος του Δήμου Αιγιάλειας που κατέγραψε το σημείο, διαπίστωσε μεγάλη επικινδυνότητα στο σημείο, καθότι ο δρόμος δεν έχει κλείσει, υπάρχει 20 μέτρων ύψος και 4μ. τοιχίο, με ορατό τον κίνδυνο μιας πιο γενικευμένης κατολίσθησης, που τότε θα αποκόψει τη συγκοινωνία για εκατοντάδες αγρότες των γύρω χωριών, μέχρι και την Αράχωβα.
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νίκος Θανσούλιας, δεν κρύβει τους φόβους του για τα χειρότερα και κυρίως για την πρόκληση κάποιου ατυχήματος, αφού τα διερχόμενα οχήματα απειλούνται από την κατάρρευση του δρόμου.
Εχει μάλιστα αποστείλει έγγραφο στο τμήμα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, η οποία όμως από τις 14 Φεβρουαρίου δεν έχει καν κάνει αυτοψία στο σημείο.
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
«Κάθε μέρα έχω επικοινωνία με τους αρμοδίους, για να έρθει κάποιος μηχανικός έστω και να ελέγξει τη ζημιά. Ολο μου λένε σήμερα-αύριο…» λέει στην «Π» ο κ.Θανασούλιας, ο οποίος ως παλιός πρόεδρος του 5ου συμβουλίου περιοχής, γνωρίζει το κατηφορικό σημείο, τους κινδύνους και την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών πριν το ρήγμα ενταθεί.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
pelop.gr

You May Also Like

More From Author