Το Facebοok “ανεβάζει” τα futures της Wall Street

Estimated read time 1 min read

Ανοδική πορεία διαγράφουν τα futures της Wall Street, με ώθηση από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε το Facebook.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones και τα futures του S&P ενισχύονται κατά 0,4%, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν άνοδο κατά 0,3%.

Χθες, οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισαν σε “κόκκινο” έδαφος, μετά από δύο διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις στον απόηχο των δηλώσεων της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προσδοκίες για θετική πορεία της οικονομίας.

Σήμερα, εν τω μεταξύ, τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) που διατήρησε αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% το επιτόκιο της, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την κεντρική τράπεζα να εμφανίζεται πιο επιφυλακτική όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας και του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο “μέτωπο” των επιχειρήσεων, στο επίκεντρο τίθενται τα αποτελέσματα του Facebook. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σημειώθηκε άλμα 11% στα κέρδη τρίτου τριμήνου, παρά την σημαντική αύξηση του κόστους. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 896 εκατ. δολάρια ή 32 σεντς ανά μετοχή την εξεταζόμενη περίοδο από 806 εκατ. δολάρια το περυσινό τρίτο τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 776,5 εκατ. δολάρια ή 27 σεντς ανά μετοχή.

πηγή: capital.gr

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours