Παραπάνω από το 70% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό με τον…..

Estimated read time 1 min read

Πόσα (νομίζετε ότι) ξέρετε για τον γυναικείο οργασμό; Βάζουμε στοίχημα ότι κάποιες από τις πληροφορίες που ακολουθούν θα εκπλήξουν άνδρες και γυναίκες…

Παραπάνω από το 70% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό με τον ερεθισμό της κλειτορίδας και μόνο.

Όμως, ο Σίγκμουντ Φρόιντ είχε άδικο όταν κατέτασσε τις γυναίκες σε «κολπικές» και «κλειτοριδικές». Το 1966 οι σεξολόγοι Masters και Johnson απέδειξαν ότι υπάρχει μόνο ένα είδος γυναικείου οργασμού –απλώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να το πετύχεις.

Μόνο το 47% των γυναικών φτάνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους σε οργασμό με τον αυνανισμό. Οι υπόλοιπες περιμένουν μέχρι κάποια από τις φορές που θα κάνουν σεξ.

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι το 48% των γυναικών που υποφέρουν από χρόνιους πονοκεφάλους ανακουφίζονται μετά από έναν οργασμό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο οργασμός δρα γρηγορότερα από το παυσίπονο στην εξουδετέρωση του πονοκεφάλου.

Οι Γάλλοι αποκαλούν τον οργασμό και «μικρό θάνατο», πράγμα που εξηγείται αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιες γυναίκες λιποθυμούν όταν φτάνουν σε οργασμό, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και θάνατοι λόγω καρδιακής ανεπάρκειας κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι πρώτοι ηλεκτρικοί δονητές για οικιακή χρήση έκαναν την εμφάνισή τους στα ράφια των καταστημάτων. Δέκα χρόνια αργότερα, ακολούθησαν η ηλεκτρική σκούπα, και το ηλεκτρικό σίδερο.

Ο μέσος γυναικείος οργασμός διαρκεί από 6 μέχρι 10 δευτερόλεπτα. Για κάποια τυχερά κορίτσια, όμως, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2007 διαπίστωσε ότι οι straight γυναίκες ερεθίζονται εξίσου παρακολουθώντας πορνό με straight ζευγάρια και με ομοφυλόφιλες γυναίκες, ενώ οι straight άνδρες ερεθίζονταν μόνο με εικόνες γυναικών. Οι ερευνητές κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες ερεθίζονται ευκολότερα.

Τη στιγμή του οργασμού, κάποιες περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τα συναισθήματα κατεβάζουν ρολά. Το τμήμα που επεξεργάζεται τον φόβο απενεργοποιείται, το ίδιο και εκείνο που κοντρολάρει την αυτοσυγκράτησή μας –πράγμα που ίσως εξηγεί γιατί μία γυναίκα θα φωνάξει τη στιγμή του οργασμού ακόμα και αν στο διπλανό δωμάτιο κοιμούνται οι γονείς της.

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο γυναικείος εγκέφαλος παράγει τέσσερις φορές περισσότερη οξυτοκίνη από το κανονικό –γνωστή και ως ορμόνη της δέσμευσης, είναι εκείνη που κάνει τις γυναίκες να θέλουν αγκαλίτσες μετά το σεξ.

Το 70% των γυναικών έχουν προσποιηθεί οργασμό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Τα σημάδια για να αναγνωρίσετε έναν αληθινό οργασμό περιλαμβάνουν συστολή της κλειτορίδας, αυξημένους καρδιακούς παλμούς, διεσταλμένες κόρες, μυϊκούς σπασμούς στον κόλπο, πέλματα που σχηματίζουν καμάρα και σκληρές θηλές. Δεν τα λέτε και λίγα.

ΠΗΓΗ: edenikseres.com

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours