Κατρούγκαλος: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση – Δεν θα δεχθούμε μείωση της Εθνικής Σύνταξης

Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος όπως δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ.

Είπε όμως ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η Τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».

Ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 36Ο ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο , ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό».

Επανέλαβε πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.”

Σύμφωνα με τον Υπουργό το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Ο κ Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης πως αν ζητήσει ενημέρωση για το ασφαλιστικό ο κύριος Μητσοτάκης θα την έχει.

Πηγή

κοινοποίησε το ...

1 thought on “Κατρούγκαλος: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση – Δεν θα δεχθούμε μείωση της Εθνικής Σύνταξης

  1. ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΑΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΤΟΥ ΣΚΑΙ , ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑΩ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ? ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!!! ΛΟΙΠΩΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΩ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ!!!!! ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ!!!! ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙς ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΔΝΤ ΞΑΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!

Comments are closed.

Anthropini koinonia hellas
Transport Company
iasis
);
Translate »