Συναυλία για τη στήριξη του “ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ”

Estimated read time 1 min read

Μία υπερσύγχρονη δομή και πάνω απ’ όλα μία στέγη που θα αγκαλιάσει τα παιδιά με νοητική υστέρηση προσφέροντάς τους εκπαίδευση, ψυχαγωγία και υποστηριζόμενη διαβίωση, το Αντωνοπούλειο Ιδρυμα βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης. Μία δομή που αποτελεί αποκλειστικό καρπό της προσφοράς των απλών πολιτών καθώς δεν έτυχε κρατικής ή άλλης επιχορήγησης.
Η ΙΔΡΥΣΗ
Υπενθυμίζουμε ότι το Αντωνοπούλειο Ιδρυμα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στη μνήμη του Παναγιώτη, του Αλέξη και του Γιάννη, τριών μελών της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έφυγαν πολύ πρόωρα.
Από την έναρξη της λειτουργίας του, το Αντωνοπούλειο Ιδρυμα λειτουργεί προσωρινό ξενώνα φιλοξενίας για 6 παιδιά σε ιδιόκτητο, κατάλληλα διαρρυθμισμένο διαμέρισμα υπό τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού.
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
«Η προοπτική μας είναι η λειτουργία μονάδας ΣΥΔ (στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για παιδιά με νοητική υστέρηση) 1.200τ.μ., με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων στο Χαϊκάλι Πατρών. Στον ίδιο χώρο σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε και μονάδα ημερήσιας φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση, με τα κατάλληλα εργαστήρια, όπου θα απασχολούνται, πλην των παιδιών μας, και άλλα από την ευρύτερη περιφέρεια» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Ανδρέας Αντωνόπουλος.
Συναυλία για στήριξη του ιδρύματος
Αυτή την προσπάθεια έρχεται να στηρίξει και η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας που αφιλοκερδώς θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 7.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών που επίσης διατέθηκε από την πρυτανική αρχή δωρεάν.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα τμήματα της Γ.Φ.Σ. Εμμέλειας, Μικτής Χορωδίας, Βυζαντινού Χορού και Φιλαρμονικής Ορχήστρας.
Η τιμή του εισιτηρίου έχει ορισθεί στα 10 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι για εισιτήρια μπορούν να ενημερώνουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση
andandon@upatras.gr ή τηλεφωνικά στους αριθμούς 6942.059080 και 6945.335123.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours