Οι τράπεζες οδηγούν το Χ.Α. χαμηλότερα

Estimated read time 1 min read

Της Έφης Γκικοπούλου

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου μετά τις υπεραποδόσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και από την αρχή του μήνα. Ο δείκτης τραπεζών υποχωρεί 5,9% στις 262,87 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης κατευθύνεται προς τις 705 μονάδες, χάνοντας 0,9%.
Οι τράπεζες οδηγούν το Χ.Α. χαμηλότεραΑπό το μέτωπο των διαπραγματεύσεων όπου ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, μένουν αρκετά θέματα ανοιχτά, όπως τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συνεπώς, την ερχόμενη Πέμπτη στο EuroWorking Group θα αναλυθεί η πρόοδος της Ελλάδας αναφορικά με τα προαπαιτούμενα και κατά πόσο αυτή δικαιολογεί την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον εστιάζεται για άλλη μία φορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ σύμφωνα με πηγές του Capital.gr, το νομοσχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης ενδέχεται να παρουσιαστεί και σήμερα προκειμένου να ψηφιστεί την Τετάρτη, ώστε να έχει προηγηθεί των ανακοινώσεων του SSM για το αποτέλεσμα του stress test και τον “λογαριασμό” της ανακεφαλαιοποίησης που αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ΕΤΕ βρίσκεται 6,58% χαμηλότερα, η Alpha Bank υποχωρεί 5,84% και οι Τρ. Πειραιώς και Eurobank σημειώνουν απώλειες 3,23% έκαστως.

Σημειώνεται ότι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, Credit Suisse, προχωρά στο πρώτο βήμα της ΑΜΚ που ανακοίνωσε  την προηγούμενη εβδομάδα, αντλώντας 1,32 δισ. ελβετικά  φράγκα (1,35 δισ. δολάρια) με τιμή διάθεσης 22,75 ελβετικά φράγκα.

Στις λοιπές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι Bιοχάλκο και ΔΕΗ χάνουν από 3%, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ  υποχωρεί 2,15%, η ΕΧΑΕ κινείται 1,72% χαμηλότερα, ενώ μικρότερες απώλειες καταγράφουν οι Μυτιληναίος (-0,79%), Μοtor Oil (-0,46%) και ΟΤΕ (-0,44%).

Στον αντίποδα, υψηλότερα διεξάγονται οι συναλλαγές για τις Folli Follie (+1,33%), ΜΕΤΚΑ (+0,47%) και ΟΠΑΠ (+1,45%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Τράπεζα Αττικής δέχεται ισχυρές πιέσεις, υποχωρώντας 12,5%, ενώ η Intralot ενισχύεται 2,61%.

Ο όγκος συναλλαγών είναι χαμηλός με την αξία να διαμορφώνεται στα 14,2 εκατ. ευρώ, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιάσει κάποια κινητικότητα καθώς η Wall Street θα ανοίγει μία ώρα νωρίτερα για τις επόμενες δύο εβδομάδες λόγω της αλλαγής της ώρας. Υπενθυμίζεται ότι οι σημερινές συναλλαγές θα εκκαθαριστούν την Πέμπτη, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours