Ο Ναός εν Τάφω

Estimated read time 1 min read

«Ενταφιάσθηκε» για τους Χριστιανούς ο περίλαμπρος και παγκοσμίως θαυμαστός, μοναδικός για την αναλάμπουσαν θρησκευτικότητά  και τέχνην του Χριστιανικός Ναός της Αγίας Σοφίας εις την Βασιλίδα των Πόλεων.

Καταργήθηκε από Χριστιανικός Ναός και έγινε τέμενος των μουσουλμάνων. Με απόφαση του τούρκου προέδρου στην οποίαν δεν αντέδρασε ουδείς! Ουδείς από τα δισεκατομμύρια των Χριστιανών ανά την Υφήλιον, αλλά και λάτρης του Πολιτισμού.

n  Η ΟΥΝΕΣΚΟ που τον έχει χαρακτηρίσει ως έργον παγκοσμίας πολιτιστικής κληρονομιάς, κατάπιε την γλώσσαν της!!!! Δεν είχε λόγον; Είχε και μάλιστα μεγάλον. Αλλά δεν τόλμησε να αξιώσει την αποτροπήν της βεβηλώσεως και της ποδοπατήσεως σχετικής αποφάσεώς της. Για ποίον λόγον λαμβάνει αποφάσεις προστατευτικές ενδόξων και μοναδικών μνημείων εφ’ όσον είναι παντελώς αναξία για υποστήριξη των αποφάσεών  της;;;

n  Οι Καθολικοί δεν είναι Χριστιανοί; Φυσικά είναι. Αντέδρασε κανείς; Όχι! Ο Πάπας δέχθηκε πρόσκληση να παραστεί σε προσευχή μουσουλμάνων!!! και δεν αντέδρασε εντόνως για την προσβολήν  η οποία αντανακλά στο πρόσωπόν του αλλά και  σε άπαντες τους Καθολικούς Χριστιανούς!

n  Ο Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη πως αντέδρασε;;

n  Οι Χριστιανικές Εκκλησίες πάσης μορφής δογμάτων πως αντέδρασαν;

n  Η Εκκλησία της Ελλάδος πως αντέδρασε; Με το να ψαλλεί το «Ο Ακάθιστος Ύμνος» την ημέραν της βεβηλώσεως και να ηχήσουν οι καμπάνες την αυτήν ημέραν δεν σημαίνει τίποτε. Απλώς γίνεται μεγέθυνση του ταπεινού και αντιχριστιανικού γεγονότος. Εκδηλώνομεν απλώς μίαν βαθείαν λύπην χωρίς  εξωτερικήν δράση!

n  Οι  Έλληνες αλλά και οι απανταχού Χριστιανοί διεμαρτυρήθησαν έξω από την τουρκικήν Πρεσβείαν στην χώραν τους;;

Στην γνωστοποίηση του γεγονότος  μεγάλον αρνητικόν ρόλον έπαιξαν τα Ελληνικά ΜΜΕ, το οποία επί 10 ημέρες ανακοινώνουν πομποδώς κάθε πράξη σε βάρος του Πανσέπτου Ναού ενώ έπρεπε να αποσιωπούσαν κάτι ανάλογον. Προσέβαλαν και περιφρόνησαν τους Έλληνες Χριστιανούς και στην χώραν τους και παγκοσμίως! Στην βεβήλωση του Ιερού Ναού δεν αρκέσθηκαν στους  εκεί ανταποκριτές αλλά έστειλαν και προσθέτους από τις έδρες τους!! Πήγαν για να προσκυνήσουν;;;

Ο καταπατών το Διάταγμα των Μεδιολάνων, αλλά και την ελευθερίαν της Θρησκευτικότητας των διαμενόντων στην χώραν του, εστέρησε από τους Ορθοδόξους  έναν  χώρον, τον κυρίαρχον, για τουλάχιστον πνευματικήν προσευχήν εντός αυτού!

Δύνανται οι Έλληνες να μετατρέψουν το τζαμί στους «Αέρηδες» ή στον Βοτανικόν σε Χριστιανικήν Εκκλησίαν;  Αδιανόητον! Θα μας «καταπιούν» οι τούρκοι με τις άμεσες αντιδράσεις τους!  Επεμβαίνουν σε ότι τους θίγει αποτελεσματικώς!

Ανάλογες αντιδράσεις δεν παρατηρούνται στους Έλληνες!

Πως αντιδρούμεν για την καταπάτηση του εναερίου στο Αιγαίον, όπου ταπεινωνόμεθα και αφανιζόμεθα οικονομικώς;

Πως αντιδρούμεν για έρευνες των πλοίων τους στα χωρικά μας ύδατα;

Πως αντιδράσαμεν για την κατάκτηση της Κύπρου;

Αδιαφορία και παράπονα στις Δυνάμεις που μάλλον δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα!  Την αυτήν αδιαφορίαν έδειξαν όλοι και για την  φαινομενικήν επισκίαση του Πανσέπτου Ναού της Αγίας Σοφίας. που θέλησαν οιονεί να τον «ενταφιάσουν», να τον αποκρύψουν από καθημερινήν αποθαύμαση παντός επισκέπτου, Χριστιανού ή μη. Ο Περίπυστος αυτός Ναός μαρτυρεί την ύπαρξη του Θεού, είναι ο Βωμός του και όπως έλεγαν οι Σοφοί Πρόγονοί μας, «Ει εισί βωμοί εισί και Θεοί»!

Στον βωμόν αυτόν, συντόμως θα γίνει αναίμακτος θυσία!!

                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author