«Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι» το βιβλίο της Μαρίνας Πετρή – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ

Estimated read time 1 min read

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ 
«Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι» το βιβλίο της 
Μαρίνας Πετρή – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ 
στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά 
Αφιέρωμα για τη Μαρία Κάλλας,
με τη στήριξη και οργάνωση,
από τον όμιλο Πειραιά ΖΟΝΤΑ 
και το σύλλογο Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2019 ώρα 8 μμ. Φίλωνος 29 –( Παλαιό Ταχυδρομείο) κέντρο Πειραιά, τηλ 210-4194635. 
Πρόκειται για το νέο βιβλίο των εκδόσεων Μυκόνιο Φως ,« Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι», το πρώτο βιογραφικό και εικονογραφημένο βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα, με την εξαιρετική συνεργασία επιμέλεια από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκη. Η Μυκονιάτισσα Μαρίνα Πετρή στις 80 σελίδες του, ξετυλίγει τη δραματική ιστορία και τη δυναμική της μεγάλης μας σοπράνο με μια αφοπλιστική pop art εικονογράφηση όπου προβάλλεται το πρόσωπο η φιγούρα και ψυχοσύνθεση της ντίβας σε όλες τις ηλικίες της και σημαντικές στιγμές της ζωής της και των συνοδοιπόρων της . Είναι ένα μυητικό στάδιο εισαγωγής στο φαινόμενο αυτό που άλλαξε την παγκόσμια ιστορία της όπερας σε όπερα πριν την Κάλλας και όπερα μετά την Κάλλας. Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς αλλά είναι ευκολοδιάβαστο και από ενήλικες και δίνει σε πολλούς την αφορμή να ακούσουν για πρώτη φορά όπερα και άλλους να ξανακούσουν την Κάλλας.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα περιλαμβάνει 
Εισαγωγή από αντιπρόσωπο του Ομίλου ΖΟΝΤΑ και της ποιήτριας και γραμματέως της Φιλολογικής στέγης Πειραιά, Σοφίας Σπύρου. Ακολουθεί θεατρική περφόρμανς με βίντεο – ήχο και αφήγηση της Μαρίνας Πετρή στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας η Δανάη Νεονάκη και σε διάφορους ρόλους η Ματίνα Κοψολαίμη. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης έχει η κα Τατιάνα Κόγια.
Το παρόν βιβλίο έχει χορηγούς τον σύλλογο junior Maria Callas – Ζωή Αγνή , την Οικοδομική Μυκόνου , τον κύριο Νίκο Γρυπάρη, το κλαμπ Τροπικάνα της Μυκόνου, το πρότυπο φυσιοθεραπευτήριο Νίκου Δρίβα στη Μύκονο , τον Οδοντοτεχνικό κο Σωτήρη Παπάζογλου Αθήνα. Η εκδήλωση χορηγείτε από τους Forever aloe vera κα Αμαλία Πέτση και Εύη Νικολοβγένη και το τυπογραφείο του Πειραιά Δανιήλ , έχει χορηγούς επικοινωνίας το 4.04 κανάλι 1 Πειραιά ( ράδιο) , το περιοδικό Volta ,και το ιντερνετικό κανάλι Feelings.

Ο εκδοτικός οίκος Μυκόνιο Φως, ξεκίνησε τη δραστηριότητα του με ένα αλφαβητάρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνέχισε με μια σειρά βιβλίων με τον γενικό τίτλο « Μια Παναγιά της Καρδιάς την πόρτα ανοίγει» όπου παραμυθοποιούνται θρύλοι και ιστορίες της Παναγίας από όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας ιστορικά και ηθογραφικά στοιχεία του τόπου. Τελευταία συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο Ελευθερουδάκη .Στόχος του, η προβολή Ελληνιστικών στοιχείων κάθε μορφής και Ελλήνων δημιουργών σε βιβλία κυρίως για παιδιά. Κάθε έκδοση ακολουθείται από πολλές πρωτότυπες εκδηλώσεις σε συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων πολιτιστικών φορέων και σχολείων, για την καλλιέργεια της νέας γενιάς. Οι περισσότερες εκδόσεις είναι τουλάχιστον δίγλωσσες και έχουν προταθεί για κρατικό βραβείο πρόσφατα η δημιουργός του Εκδοτικού οίκου Μαρίνα Πετρή βραβεύτηκε από το περιοδικό Δευκαλίων ο Θεσσαλός για την προσφορά της στην διάσωση και διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Βιογραφικό σημείωμα. Η Μαρίνα Πετρή κατάγεται από τη Μύκονο.Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. και παρακολούθησε γλυπτική. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. έκανε μεταπτυχιακό στο Royal College of Art του Λονδίνου και marketing επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ και σεμινάρια εξωστρέφειας ( εξαγωγές). Ζει και εργάζεται στη Μύκονο, Πειραιά , Λονδίνο και Βερολίνο. Ασχολείται επίσης με κινηματογράφο, θέατρο, illustration, λαογραφία, ραδιοφωνικές εκπομπές, ποίηση και οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, δεκαπέντε παιδικά βιβλία και δύο λευκώματα τέχνης. Αρθρογραφεί πολιτιστικά κείμενα για τον Ελληνικό πολιτισμό. Έχει βραβευτεί στην ποίηση σε διαγωνισμό της Ένωσης για τη διεθνή Ύφεση και Ειρήνη από τους Γιάννη Ρίτσο, Τάκη Σινόπουλο, Νικηφόρο Βρεττάκο. Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα Γερμανικά. Ζωγραφικό της έργο φιλοξενούν οι κάρτες της Unicef. Έργα της βρίσκονται στις κυριότερες ελληνικές και ξένες συλλογές. Έχει τιμηθεί από διάφορους φορείς για το ανθρωπιστικό της έργο . Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Αγγλία , Γερμανία ,Νέα Υόρκη , Ρωσία , Ιταλία ,Ολλανδία ,Σερβία , Συρία , Ιαπωνία σε 59 ατομικές εκθέσεις και 47 ομαδικές . Δημιούργησε στη Μύκονο την Γκαλερί «Μόνο Ένα», την πολιτιστική εταιρεία «Παραμυθόδραμα το Ελληνικό» και τον εκδοτικό οίκο Μυκόνιο Φως». Οργάνωσε το εορταστικό πρόγραμμα του Millennium του Δήμου Μυκονίων, παιδική παράσταση των νηπιαγωγείων του Δήμου Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο, α) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και β) για τα 170 χρόνια του Πειραιά. Οργανώνει ειδικά τμήματα μαθημάτων Τέχνης για παιδιά, στη Μύκονο. Ασχολείται γενικότερα με την πολιτική και τον πολιτισμό του τόπου της.

Για περισσότερες πληροφορίες εκδοτικός οίκος Μυκόνιο Φως tell : 6978064528 
Email: marina.petrimarina@gmail.com

You May Also Like

More From Author