Allochiria w. Afformance and Nochnoy Dozor live στην Πάτρα

Estimated read time 2 min read

Η GG Events παρουσιάζει τους:

Allochiria, Afformance και Νochnoy Dozor

ALLOCHIRIA
Τον Ιανουάριο του 2014, οι Allochiria κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full-length album με τίτλο “Omonoia”. Στις 11 Ιανουαρίου 2019 – πέντε χρόνια μετά – θα κάνουν μία παύση από τη σύνθεση νέου υλικού, για να παίξουν ζωντανά ολόκληρο τον δίσκο σε ένα επετειακό live, στο Gagarin.

Οι Allochiria είναι μια post-sludge μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2008, και το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο ΕΡ. Αρχές του 2014, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους full-length κυκλοφορία, με τον τίτλο “Omonoia”.

Από τον Δεκέμβρη του 2016 οι Allochiria ανήκουν στη δισκογραφική Art of Propaganda, με την οποία κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους, “Throes”, τον Μάρτη του 2017.

Οι Allochiria έχουν παίξει με τους Deafheaven, Year of No Light, Altar of Plagues, Harakiri for the Sky, Toundra και πολλές ακόμα μπάντες. Συμμετείχαν στο Rockstadt Extreme Fest στο Rasnov της Ρουμανίας, τον Αύγουστο του 2014 και του 2018, ενώ πραγματοποίησαν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία τον Μάρτη του 2015.

Τον Οκτώβρη του 2017 έπαιξαν στο Desertfest Athens, ανάμεσα σε ονόματα όπως οι Saint Vitus, Colour Haze, Graveyard, Orange Goblin και άλλοι. Τον Μάιο του 2018 οι Allochiria ολοκλήρωσαν τη 2η ευρωπαϊκή τους περιοδεία, αυτή τη φορά στην κεντρική Ευρώπη.

https://www.facebook.com/Allochiriatheband
https://allochiria.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/user/Allochiriatheband

AFFORMANCE
Πολλοί γνωρίζουν τους Afformance από τα post-rock πονήματα του παρελθόντος, κάτι που όμως είναι μόνο η μισή αλήθεια του μουσικού σύμπαντος της αθηναϊκής κολεκτίβας, που από τη δημιουργία της το 2005 μέχρι και σήμερα, δεν διστάζει να πειραματιστεί και να διευρύνει τα καλλιτεχνικά και τεχνικά όριά της, αγνοώντας τις φόρμες, μα μένοντας πάντα πιστή και συνεπής στη ποιοτική γραμμή που έχει χαράξει, παράγοντας και αναπαράγοντας σε στουντιακό και ζωντανό περιβάλλον, ήχους που διεγείρουν την ψυχή της, από κινηματογραφικά ambient ηχοτοπία, μέχρι συναισθηματικά φορτισμένες, ηλεκτρισμένες εκρήξεις που επιβεβαιώνουν τις ροκ ρίζες αυτού του μοναδικού σχήματος.

Το 2017 βρήκε τους Afformance στον απόηχο ενός τολμηρού δισκογραφικού project, της ταυτόχρονης κυκλοφορίας δύο albums, με δύο διαφορετικούς προσανατολισμούς αλλά και δύο διαφορετικές προσωπικότητες, σε μουσικό και θεματολογικό επίπεδο, μέσω της δισκογραφικής United We Fly.

Το “Pop Nihilism” είναι – όπως δηλώνει και το όνομά του – μία pop υφής ωδή στο σκοτάδι και την εσωστρέφεια, που άλλωστε χαρακτήριζε πάντα τους Afformance στα μέχρι πρότινος δισκογραφήματά τους. Πολυπρόσωπο, πότε ερεβώδες και πότε γλυκόπιοτο, κουβαλάει μέσα του επιρροές και στοιχεία από post-rock, indie, ambient, παλαιά και πιο σύγχρονη pop, αποτελώντας ό,τι πιο ώριμο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι στιγμής.

Το “Music for Imaginary Film #1” είναι επίσης ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Το ίδιο το σχήμα το περιγράφει ως εξής: “Είναι η ιστορία ενός άντρα, ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει από ένα μεγάλο δάσος στο οποίο είναι παγιδευμένος, και κατά την απόδρασή του από αυτό, λύνει αρκετά μυστήρια σχετικά με τον εαυτό του αλλά και τον ανεξερεύνητο κόσμο που τον περιέβαλε. Πρόκειται για την μεταφορική ιστορία ενός ατόμου το οποίο απομονωμένο στον μικρόκοσμό του, αδυνατεί να καταλάβει ή να σκεφτεί το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή. Τα 8 τραγούδια που περιέχονται στο album, ξεδιπλώνουν ψυχικά και φυσικά στάδια από τα οποία περνάει ο χαρακτήρας, για να πραγματοποιήσει το πέρασμα από τη λήθη στη συνειδητοποίηση της ασθένειάς του”.

https://www.facebook.com/pg/afformance
https://afformance.bandcamp.com
https://soundcloud.com/afformance

Η μουσική των Nochnoy Dozor πραγματοποιεί το πέρασμά της από μία πληθώρα μουσικών ειδών, περιλαμβάνοντας τα πάντα από ambient ηχοτόπια και pop σφηνάκια, μέχρι heavy breaks και στιγμές σκληρών ροκ ξεσπασμάτων. Σε όλα αυτά, περίπλοκες αλληλεπιδράσεις κιθαρών και synths, συμβαίνουν αρμονικά, πηγαία και με απόλυτη φυσικότητα, όπως δηλαδή πρέπει.

Tο πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, δεν είναι άλλο από τη συνύπαρξη δύο γυναικείων φωνών, που είναι αυτές που θα καθοδηγήσουν την ακρόαση χάρη στην ιδιαίτερη συνύπαρξή τους που δίνει την ιδέα πως η μία προκαλεί την άλλη έως ότου οι δύο μαζί ενωθούν σε ένα κοινό “σώμα”…

Οι Nochnoy Dozor, πριν από λιγότερο δύο μήνες κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP από την Γερμανική εταιρία Prophecy records (Arcturus, Alcest,Antimatter, In the Woods… & The Vision Bleak etc) και με αρκετές λαιβ εμφανίσεις, με τελευταία το opening που έκαναν για τους Ισλανδούς Solstafir στο Fuzz live music Club.

Vocals: Lina

Vocals, Synths: Revekka

Gtr: Manos G

Bass: Nick

Drums: Dimitris

Facebook page: https://www.facebook.com/nochnoydozorband/

Youtube link: https://www.youtube.com/channel/UCJDW1w8dUkBlHkZHYZNbTQQ/feed

Links for streaming / purchase:
• Bandcamp: https://goo.gl/4PyJzq
• iTunes: https://goo.gl/yBCM93
• Spotify: https://goo.gl/nB9WyU
• Prophecy e-shop: https://goo.gl/SM6DT5
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ προπώληση, 9 ευρώ πόρτα

Προπώληση: Ουλαλούμ Rock Cafe, Ηφαίστου & Γεροκωστοπούλου

—————————————————————————————–

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• GG Events: ggeventspatras@gmail.com / τηλ.: +30 6980579777 (Γιώργος Σταματόπουλος)

You May Also Like

More From Author