«Επιμένω, δεκαετίες τώρα» αναφέρει ο Γιώργος Μασσαβέτας σε άρθρον του στην εφημερίδα «Νέα της Αιτωλοακαρνανίας» και τίτλον «Η κρισιμώτερη νομοθεσία με μειοψηφία…. Βουλής» «ότι το μεγαλύτερο έλλειμμά μας είναι το έλλειμμα παιδείας. Αυτό είναι το ύψιστο εθνικό θέμα για το οποίο άξιζε, αξίζει, θα αξίζει, να συγκλίνουν οι πολιτικές δυνάμεις, ώστε να επιτύχουν την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Δυστυχώς, στις τέσσερις και πλέον δεκαετίες της μεταπολίτευσης, αυτό συνέβη μία μόνο φορά. Το 2011 με πάνω από 250 βουλευτές και μοναδικούς αντίθετους τα, τότε, μικρά κόμματα της Αριστεράς. (ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΜΑΡ). Τώρα εκείνος ο νόμος ξηλώνεται εκ βάθρων».
Η θέση αυτή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητας της Ελλάδος. Ο πνευματικός της Πολιτισμός, και η Παιδεία της, τα οποία ευρίσκονται υπό διωγμόν από το 1976 μέχρι σήμερα χωρίς καμμία κυβέρνηση να θέτει φραγμόν σ’ αυτό το ολισθηρόν και εθνικώς επικίνδυνον ολίσθημα.
Ανεφέρθημεν στο άρθρον επαρχιακής εφημερίδος, διότι σ’ αυτές τις εφημερίδες, συχνάκις δημοσιεύονται απόψεις εξέχουσες από πλείστες πλευρές, άκρως επωφελείς και διδακτικές, αλλά … περιφρονημένες από την κεντρικήν διοίκηση, διότι δεν ανήκουν στις υπ’ αυτήν ποδηγετημένες, τα δε κατευθυνόμενα και επηρεαζόμενα κεντρικά ΜΜΕ, δεν ενδιατρίβουν επί της αγνής αρθρογραφίας των εφημερίδων της Περιφερείας!!
Το ότι το Νομοσχέδιον για την Παιδείαν ψηφίσθηκε με μειοψηφίαν, δηλοί πως αντιμετωπίζουν οι Εθνοπατέρες μας το μέγιστον αυτό αγαθόν της Ελλάδας. Μάλλον περιφρονητικώς!! Δεν είναι η πρώτη φορά.
Το πρώτον θανατηφόρον πλήγμα επήλθε με τον Ν 309/1976 επί Καραμανλή, ότε εισήχθη η «Δημοτική» και καρατομήθηκε το Λεξιλόγιον των Αρχαίων Ελλήνων. Το δεύτερον επί ΠΑΣΟΚ με τον Ν. 1228/1982 ότε κατηργήθησαν Τόνοι και Πνεύματα !! και έκτοτε σε κάθε αλλαγήν Κυβερνήσεως επέρχονται αλλοιώσεις πάντα καταστροφικές για την εκπαίδευση των Ελλήνων και καρατομικές για την «Αμήτορα και θεαγωγόν Ελληνικήν Γλώσσαν!!»Περικόπτουν δε συνεχώς την Αρχαίαν Ελληνικήν από τα σχολεία, έχουν αφήσει ολίγες ώρες μόνον στην τελευταίαν τάξη του Λυκείου, όταν στην Αγγλίαν και την Γαλλίαν διδάσκεται από το Δημοτικόν και όταν 270 Πανεπιστήμια ανά την Υφήλιον την διδάσκουν μετ’ ευλαβίας και άνευ των απαραδέκτων τονικών περιτομών που επεφέραμεν ημείς!!!
Η πλειοψηφική αποχή από την ψηφοφορίαν δηλοί αστοχίαν μεταρρυθμίσεως και πράξη εθνικώς επιβλαβή! Οι εκφράσαντες θετικήν ψήφον, πόσον γνωρίζουν τι εστί Ελληνική Γλώσσα παγκοσμίως;;
Γνωρίζουν ότι πρόκειται για παγκόσμιον ΘΗΣΑΥΡΟΝ, του οποίου είμεθα θεματοφύλακες και πρέπει να λαμβάνομεν Δρακόντεια μέτρα προς αλώβητην διατήρήσή του;;
Γνωρίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ η Γλώσσα να τίθεται στο αβακείον των πολιτικών παιγνίων; Είναι εθνικώς επιβλαβές. Έπρεπε να υπάρχει ρητή Συνταγματική απαγόρευση – φραγμός, στις κατά περίπτωση ορέξεις του εκάστοτε Υπουργού – Μεσσία, για την κατά βούληση αλλοίωση της επί χιλιετίες αναλλοιώτου και φαεσιβρώτου (πλην Ελλήνων) Ελληνικής Γλώσσης!
Πρέπει να ανατραπεί το «έλλειμμα παιδείας» και να επέλθει δυνατότητα κατανοήσεως του Ελληνικού Λεξιλογίου, το οποίον διατηρείται ενιαίνον επί 4.000 χρόνια! Η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής, την οποίαν ομιλούμεν καθημερινώς χωρίς να έχομεν επίγνωση αυτού του συμβαίνοντος,, αποβλέπει στην εφαρμογήν της ρήσεως – προτροπής του Αντισθένους. «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις». Αυτό σημαίνει διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών. Διαρκής σοφία, ώστε να αποτραπεί το «έλλειμμα παιδείας» το οποίον δεινώς μας μαστίζει!!
Μιχαήλ Στρατουδάκης