Άβατα βατά!

Estimated read time 0 min read

Η ασφάλεια των πολιτών σ’ αυτήν την  χώραν ευρίσκεται σε  χαμηλόν έως ανύπαρκτον σημείον. Δεν έπρεπε να υπάρχει ο παρά  μικρός περιορισμός, στην υγείαν, την παιδείαν, την ασφάλειαν, την επιβίωση. Και όμως όλα αυτά είναι  τα πρώτα που υπέστησαν και υφίστανται δεινές  οικονομικές περικοπές, με άκρως δυσμενείς επιπτώσεις.

Ας αναφερθούμεν σήμερα μόνον  στην ασφάλειαν των πολιτών.

Έχει περιορισθεί δραματικώς και οι κάτοικοι αισθάνονται απροστάτευτοι. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανεπαρκείς. ’Εγινε και περιορισμός κατά 50% των υπαρχόντων μονάδων για λόγους οικονομίας!  Η Πάτρα με 200.000 κατοίκους είχε τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα και τώρα περιορίσθηκαν στα δύο!!!

Στην Αθήνα για προστασίαν κάποιων  «ολίγων» απασχολούνται περίπου 3.000 αστυνομικοί!!! Είναι δυνατόν αυτό; Ποιούς υποστηρίζουν και από πού κινδυνεύουν  οι φυλασσόμενοι;; Γιατί δεν χρησιμοποιούν ιδιωτικήν αστυνομίαν;; Οι Βουλευτές που φυλάσσονται έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν ιδιωτικήν αστυνομίαν. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι το ίδιον. Οι μη εν ενεργεία αιρετοί γιατί να φυλάσσονται;

Η περιορισμένη δύναμη στα Αστυνομικά Τμήματα, έχει αποθρασύνει παραβατικά στοιχεία, γηγενή ή  λαθροεισαγώμενα, τα οποία καθημερινώς επιδίδονται σε αναρίθμητες  και επικίνδυνες παραβάσεις, ληστείες, φόνους και πλήθος ανομιών.

Η εμπορία ναρκωτικών σε πρώτην φάση χωρίς καταδίωξη των εμπόρων. Τα προσφάτως δραματικά συμβάντα στις Αχαρνές με θύμα νερόν αγόρι, έφεραν στην επιφάνειαν γνωστήν και οργιαζουσαν  παρανομίαν, αλλά μη διωκομένην!  Σε ορισμένην περιοχήν του Δήμου Αχαρνών γίνεται εμπόριον ναρκωτικών και οι πελάτες καταφθάνουν εκεί από όλην την  Αττικήν. Ο χώρος είναι  απροσπέλαστος για τους κατοίκους των Αχαρνών. ’Αβατον το αποκαλούν. Η προφύλαξη του χώρου γίνεται με ασταμάτητες ριπές όπλων! Το άβατον αυτόν δεν είναι  βατόν στις αστυνομικές δυνάμεις!! Το Κράτος κατέστη άκρατον:

Δεκάδες άλλες περιοχές της Αττικής και πόλεις της Ελλάδος, είναι κέντρα ομοίων ποινικών δραστηριοτήτων αλλά το άβατον δεν είναι βατόν για τις αστυνομικές δυνάμεις. Υπάρχει επάρκεια ή δεν υπάρχει πολιτική βούληση;;

Άλλον ταπεινωτικόν για το κράτος άβατον είναι στην καρδιά των Αθηνών, η περιοχή Εξαρχείων.

Σημαντικά άβατα είναι και οι χώροι των Πανεπιστημίων.

Η διαμαρτυρία φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι οι χώροι του, είναι εστίες ναρκωτικών, βίας κλοπών  και πορνείας τα λέει όλα. Είναι απόλυτη αποκάλυψη όσων έχει διαπιστώσει ο απλούς ΄Ελλην πολίτης, αλλά δεν αναγνωρίζει η Πολιτεία. Είναι άβατον γι’ αυτήν, όχι όμως και για τους ανόμους ’Ελληνες και ξένους, που κατοικοεδρεύουν εν αυτώ!!

Το Πολυτεχνείον Αθηνών  είναι κέντρον μονίμου παρασκευής πρόχειρων εκκρηκτικών  και ορμητήριον, από άτομα που διακινούνται ελευθέρως εντός αυτού ή κατοικοεδρεύουν, αλλά δεν εκδιώκονται. Είναι άβατον για τους εντεταγμένους στην ασφάλειά του. Βατόν για τους ανομούντες!!

Στην αυτήν κατηγορίαν εντάσσονται σχολεία, δημόσια ιδρύματα κλπ. τα οποία και  αυτά είναι  άβατα, αλλά βατά στους παρανομούντες και ποινικώς διωκτέους για πράξεις μη νόμιμες, εκτός από  τις αστυνομικές δυνάμεις.  Και δεν επαρκούν και δεν εισορμούν. Το Πανεπιστημιακόν άσυλον αναφέρεται στην ελευθερίαν του διδάσκοντος κατά τις ώρες μαθημάτων και, όχι στο άβατον εντός του οικήματος ή τους αυλείους χώρους του για καταστολήν παρανομίας  και αποπομπήν ανομούντων.

Πρέπει να ληφθεί αποφασιστική μέριμνα και δη συντόμως για κατάργηση του ασύλου, με την σήμερον χρησιμοπουμένην έννοιαν, η οποία διευκολύνει καταπατήσεις και βιαιοπραγίες και φθορές εντός των χώρων για τους οποίους ισχύει.

Αναθεώρηση του αβάτου πρέπει να τύχει και το Άγιον  Όρος. Εθεσπίσθη  για να μη σκανδαλίζονται οι μοναχοί από την παρουσίαν γυναικών, τότε ενδεδυμένων.  Με  τις τηλεοράσεις σήμερα, ακόμα και αν βλέπουν μόνον ειδήσεις οι μοναχοί, θα παρουσιασθεί και  κάποια γυμνή γυναίκα στην οθόνην!

Η απαγόρευση των Αρχαίων Ελλήνων να μη εισέρχονται  γυναίκες στα γυμναστήρια, απεδείχθη λανθασμένη. Στην αυτήν λάθος πορείαν είναι και το άβατον του Αγίου Όρους, το οποίον πρέπει να γίνει βατόν στις γυναίκες, τα δε λοιπά άβατα να γίνουν βατά στις αρχές ασφαλείας.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author