Meyan
Ευγένιος Βούλγαρης – Χρήστος Μπάρμπας
Ο Ευγένιος Βούλγαρης στο ούτι και το τραγούδι και ο Χρήστος Μπάρμπας στο νέυ παρουσιάζουν έναν κύκλο δικών τους πρωτότυπων συνθέσεων, εμπνευσμένων από την λόγια μουσική της Κωνσταντινούπολης. Δομικά υλικά όπως οι τρόποι (μακαμ) και οι φόρμες της πολίτικης μουσικής παράδοσης γίνονται φορείς σύγχρονης μουσικής έκφρασης και δημιουργικό πεδίο προσκλήσεων και προκλήσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης…
Είσοδος: 12 ευρώ
Ευγένιος Βούλγαρης
΄Εχει πραγματοποιήσει συνεργασίες σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με ένα μεγάλο αριθμό μουσικών δημιουργών. Ανάμεσά τους οι: Χρήστος Τσιαμούλης, RossDaly, Νίκος Κηπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νότης Μαυρουδής. Από το 1995 συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ενώ έχει επίσης συμπράξει με την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Στην προσωπική του δισκογραφία συμπεριλαμβάνονται τα cd: Ταξίδια (σε συνεργασία με τη Δώρα Πετρίδη), Το Μήνυμα του Πρίγκιπα (με το Χρήστο Γαλανόπουλο), Αψιλίες(με τους Δημ, Μυστακίδη, Θ. Αθανασίου και Α. Τσαρδάκα) και Ψυθιριζοντας το Ρεμπέτικο (με τον Δημήτρη Μυστακίδη). Το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει επίσης μουσική για θέατρο: «Η ιστορία ενός αιχμαλώτου», «Η Σταχομαζώχτρα», «Η Γυναίκα της Ζάκυνθoς», (Ιόνιο Θέατρο), «Τέλος του Παιχνιδιού» και «Πάπισσα Ιωάννα» (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας). Το 2007 εξέδωσε σε συνεργασία με τον Βασίλη Βανταράκη το βιβλιο «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου: Σμυρναίικα και Πειραιώτικα Ρεμπέτικα» (εκδόσεις Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής – Fagotto. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.
Χρήστος Μπάρμπας
Παίζει και μελετά μουσική από μικρή ηλικία: Νέυ με τους OmerErdogdular και Μάρκο Σκούλιο, καβάλ με τον NedyalkoNedyalkov, φλάουτο μεράμφος και μουσική μπαρόκ με τους Κωστή Παπάζογλου και BerrnardBohm, πιάνο με τους Ελένη Σαμακοβλή, Ελλάδα Γκουσεϊνοβα, Jean-ChristopheCharron θεωρία μουσικής με τους Νίκο Σολωμονίδη και Βασίλη Κίτσο, μπανσούρι και μουσική της Βόρειας Ινδίας με τους ShiamSunders και NicolasMagriel κ.α.
Έχει πτυχίο μουσικολογίας/ μουσικής παιδαγωγικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μάστερ εθνομουσικολογίας από την Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS). Ενδιαφέρεται για μια μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών, από σύγχρονη και ηλεκτρακουστική μουσική, μεσαιωνική, μπαρόκ, κλασική, μουσική για χοροθέατρο και κινηματογράφο, τροπική jazz, καθώς και Ελληνική παραδοσιακή μουσική, Οθωμανική κλασική, μουσική της Βουλγαρίας, Μέσης ανατολής κλπ.
Οι ασχολίες του με την μουσική περιλαμβάνουν την σύνθεση, ερμηνεία και διδασκαλία των μουσικών που μελετάει. Από το 2008 είναι συν-ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας “Nomeolvides-Co” που δραστηριοποιείται στην δημιουργία παραστάσεων και οργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ “Espacio” στο Κόδρα/ Θεσσαλονίκη και από το 2010 έχει δημιουργήσει 6 άλμπουμ με πρωτότυπες συνθέσεις με τα σχήματα, Yeden, Neda, Magnanimus Trio.
Συνεργάζεται με πολυάριθμους μουσικούς και σχήματα τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό: L’ Hamdefoc, RossDaly, Zohar Fresco, Murat Aydemir, Ensemble Calixtinus, AmanAman, DaudKhan, Κέλυ Θωμά, EfrenLopez, Κυριάκος Ταπάκης, Ηλιάς Ανδρεουλάκης. Έχει διδάξει Νέι, Καβαλ και σύνολα παραδοσιακής μουσικής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα. Διδάσκει Νέυ, τροπική μουσική , αυτοσχεδιασμό και σύνθεση στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και σε σεμινάρια στην Ευρώπη.