Μεταξύ των απειραρίθμων δυσμενών κριτικών, από στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος κατά της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την συνταγματικότητα του Νόμου 4339/15 και την χορήγηση των Τηλεοπτικών αδειών, ακούστηκε και τούτο, ότι «η απόφαση πάρθηκε με ισχνή πλειοψηφία». Και εφ’ όσον η πλειοψηφία ήταν «ισχνή», κατά την γνώμην των επικριτών δεν θα πρέπει να θεωρηθεί παράγουσα έννομα αποτελέσματα!!! Φυσικά ομοία κριτική μόνον σε ιδιάζουσαν και ενοχλητικήν κατάσταση που επήλθε στους επικριτές πρέπει να αποδοθεί. Δηλαδή απλούστατα τους στενοχώρησε σε ύψιστον βαθμόν και επειδή είναι αδύνατον να αντιδράσουν διαφορετικώς, κατακρίνουν τους Δικαστές!!!! Θεωρούν ότι μάλλον δεν προήλθαν αρνητικά αποτελέσματα στο κρινόμενον!!!
Το επιχείρημα της «ισχνής» πλειοψηφίας εν προκειμένω, δεν υφίσταται. Και αυτό διότι από τους 25 Δικαστές τάχθηκαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του Νόμου οι 14 ήτοι ποσοστόν πλειοψηφίας 56%!!!!
Το κυβερνών Κόμμα έχει 155 μέλη από τα 300 του Σώματος. Όταν ψηφισθεί ένας Νόμος από τους 155, το ποσοστόν πλειοψηφίας είναι 51,5%! Είπε ποτέ κάποιος από τους κυβερνώντες ότι «είχαμεν ισχήν πλειοψηφίαν»;; Ποτέ. Αντιθέτως πάντοτε θριαμβολογούν και ομιλούν για επιτυχίαν και υπερψήφιση του Νόμου!!!
Πως συμβαίνει αυτό, στα ημέτερα προς έκφραση γνώμης θέματα το ποσοστόν 51.5% να είναι θρίαμβος και σε περιπτώσεις άλλων, ασχέτων προς ημάς το ποσοστόν 56% να θεωρείται ισχόν έως αμελητέον και μη δυνάμενον να παράγει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα;;
Εν προκειμένω μάλιστα με την δικαστικήν απόφαση επί του σπουδαιοτάτου ζητήματος, τόσον πολύ το σημαντικόν αυτό ποσοστόν εθεωρήθη «ισχνόν και αμελητέον»!!! ώστε προς στιγμήν από το απρόσμενον και κεραυνωτικόν δι’ αυτούς αποτέλεσμα, σχεδίασαν την δημιουργίαν άλλου Νόμου, με άμεσον ψήφιση, ώστε να μη ευρεθούν εκτός της πορείας που έχουν χαράξει, αλλά και μανιωδώς επιδιώκουν να ελέγχουν.
Οι Εξουσίες Δικαστική και Εκτελεστική, συνεργάζονται αγαστώς για το κοινόν συμφέρον Πολιτείας και Πολιτών. Τυχόν διαμάχες πλήττουν τους πάντες. Καλόν να υπερέχει πάντα ο σεβασμός στις αποφάσεις αλλήλων.
Μιχαήλ Στρατουδάκης