Την Κυριακή (15/7) η Αρχιερατική Λειτουργία στο πάτημα του Αγίου Ανδρέα στο Λεόντιο

Estimated read time 1 min read

H ετήσια τιμητική εορτή για τον Άγιο Ανδρέα στο Λεόντιο, όπου βρίσκεται το παρεκκλήσιο αφιερωμένο στο εκεί «Πάτημα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων» και Προστάτου της Πόλεως των Πατρών, θα γίνει, την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 6:45
υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών.

Κατά την ετήσια θρησκευτική αυτή πανήγυρι στο Λεόντιο, πλήθος πιστών συρρέει στον ορεινό αυτό ιερό χώρο, προκειμένου να παρευρεθεί συμμετέχοντας αλλά και να προσκυνήσει το λεγόμενο «Αχνάρι» στον λόφο του Αγίου στο Λεόντιο.

Τον ετήσιο λατρευτικό εορτασμό αναμένεται να τιμήσει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ Χρυσόστομος. Από το Λεόντιο πέρασε ο Απόστολος Ανδρέας, αφού περιπλανήθηκε κυνηγημένος από τους Ρωμαίους.

Λέγεται ότι οι κάτοικοί του τον αντιμετώπισαν άσχημα μην ξέροντας ποιος είναι, ενώ στη θέση «Αχνάρι» στον ναό, υπάρχουν δύο πλάκες, που λέγεται ότι εκεί πάτησε ο Άγιος. Στη μία φαίνεται ότι αποτυπώθηκε το υπόδημά του και στην άλλη το δεξί του πόδι, αφού είχε απωλέσει το άλλο υπόδημα.

Ο Απόστολος Ανδρέας συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Πάτρα όπου και σταυρώθηκε.
Για την εξυπηρέτηση των πιστών, με ευθύνη της Μητροπόλεως και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, θα αναχωρήσουν το πρωί και πούλμαν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα.
Στη γιορτή θα παρευρεθεί και το Χορευτικό Τμήμα Λεοντίου όπου θα παρουσιάσει διάφορους παραδοσιακούς χορούς.
Τηλ. επικοινωνίας: 6934797755 (κ. Θεόδωρος), 6974177200 ( π. Αντώνιος).

ΠΗΓΗ: https://leontio.blogspot.com/2018/07/157.html?m=1

You May Also Like

More From Author