Ο Δήμος Πατρέων θα τιμήσει και φέτος την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη

Estimated read time 0 min read

Ο Δήμος Πατρέων θα τιμήσει και φέτος την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που καθιερώθηκε στη μνήμη του Αγώνα των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης το 1857 για το 8ωρο.
Συγκεκριμένα ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 7 Μάρτη, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Πολιτιστικού Οργανισμού στο θεατράκι του Μπάρι με θέμα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»
ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 8 Μάρτη, στις 9.30 το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, θα επισκεφθούν τον 8ο Παιδικό Σταθμό (πίσω από το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα).
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων θα μιλήσει στις εργαζόμενες του Δήμου, που θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Αμέσως μετά, στις 11.30 το πρωί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, θα επισκεφθεί τις εργαζόμενες στην Καθαριότητα, στο Γκαράζ του Δήμου (στο τέρμα της οδού Μιαούλη) και θα μιλήσει μαζί τους, για το πραγματικό νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και για τους αγώνες για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική καταπίεση και εκμετάλλευση, για την ισοτιμία και την χειραφέτησή τους στην εργασία, στην μόρφωση, στην κοινωνική ζωή.

You May Also Like

More From Author