Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνονται 44 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Estimated read time 1 min read

Τα συνθήματα «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω οι βάσεις» είναι και σήμερα επίκαιρα.
Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους. Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, βαθαίνει.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες και δημοσιεύματα, καταδεικνύουν ότι η βάση του Αράξου, έχει προετοιμαστεί για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων των Αμερικανών.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού και της νεολαίας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο του φετινού αγωνιστικού γιορτασμού για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, διοργανώνει τα εξής:
 Την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Αίγλη» (Veso Mare), διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: Το χρονικό των ημερών.
Το πρόγραμμα της βραδιάς, περιλαμβάνει:
-Ομιλία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη
– Συναυλία από τη Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων
-Χορευτικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στην εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73
-Ενδιάμεσα θα διαβάζεται το χρονικό των ημερών και θα προβάλλονται σχετικά βίντεο, φωτογραφίες, ενώ θα διαβάζονται και κείμενα που αφορούν τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της εξέγερσης.
 Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 10 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Παραρτήματος και της παλιάς Ασφάλειας. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια (10.15 π.μ.), θα πορευτούν στο χώρο που στεγαζόταν η παλιά Ασφάλεια. Εκεί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, θα καταθέσει στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.
 Η Δημοτική Αρχή, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη θα συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν στις 6 μμ στην πλατεία Γεωργίου, οι φοιτητικοί σύλλογοι.

You May Also Like

More From Author