Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική αρχή, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού, θα διαθέσει προς συγκομιδή τα ελαιόδεντρα που ανήκουν στην δημοτική περιουσία

Estimated read time 1 min read

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική αρχή, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού,  θα διαθέσει προς συγκομιδή τα ελαιόδεντρα που ανήκουν στην δημοτική περιουσία του Δήμου Πατρέων.

Η επιλογή των συμπολιτών μας  στους οποίους  θα διατεθούν (τα ελαιόδεντρα),  θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά,  ώστε να υπηρετήσουμε και τις ατομικές ανάγκες διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των δικαιούχων σε αυτό.

Η διάθεση θα γίνει  για 2 χρόνια (2017 και 2018) και θα καρπωθούν το 60% της σοδειάς σε λάδι.  Το άλλο 40% θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συγκομιδή θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους μαζί με τα ανάλογα δικαιολογητικά από σήμερα 19/10/2017 έως και 30/10/2017.

Η κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνεται στα κατά τόπους διαμερίσματα, δημοτικές ενότητες και στα κεντρικά γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού (Γούναρη 76).

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

Α) Οι  δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων  θα καταθέσουν:

Αίτηση

Αντίγραφο ταυτότητας,

Αντίγραφο κάρτας τροφίμων

Β)  Οι μη δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων θα καταθέσουν:

1.  Αίτηση

2.Αντίγραφο ταυτότητας

3.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (χορηγείται από το Διαμέρισμα που ανήκουν)

4.Πρόσφατη φορολογική δήλωση Ε1

5.Κάρτα ανεργίας ή σύμβαση εργασίας

6..Απόδειξη ενοικίου (αν δε φαίνεται στη Φορολογική Δήλωση )

 

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα αξιολογηθούν από Επιτροπή που ορίζεται με απόφαση Δημάρχου και η επιλογή θα γίνει βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Όροι συμμετοχής:

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα προβούν  στη συλλογή  του ελαιοκάρπου :

α) με  ίδια  μέσα  χωρίς καμία  υποχρέωση διάθεσης μέσων  από τον Δήμο ή τον ΚΟΔΗΠ ( π.χ. ελαιόπανα , αλυσοπρίονα, μεταφορικά μέσα , καύσιμα  κλπ ).

β)  Οι ωφελούμενοι  υποχρεούνται να κρατήσουν,  από τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου των ελαιόδεντρων της Δημοτικής Περιουσίας,  το 60% της παραγωγής του ελαιολάδου για ιδιωτική  χρήση και το 40%  θα το παραδώσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

γ)  Οι ωφελούμενοι είναι υπεύθυνοι για το σωστό μάζεμα των ελιών χωρίς να προκαλέσουν κοπή ή καταστροφή  των δέντρων καθώς και για τον καθαρισμό των κλαδιών στο χώρο , υπό την επίβλεψη – επικοινωνία με γεωπόνους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου.

δ) Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται στην υπογραφή σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού με τον Κοινωνικό Οργανισμό για τη ρύθμιση επιμέρους θεμάτων.

ε) ) Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται  να πάνε στα ελαιοτριβεία που θα επιλεχθούν από την αρμόδια επιτροπή.

You May Also Like

More From Author