Σταματήσετε τις πωλήσεις του Ελληνικού πλούτου!!

Estimated read time 0 min read

Θα αντιτάξει  κάποιος  στην πρόταση που κάνω, με την παροιμίαν.  «Κράτα την ουράν του γαϊδάρου μη στάξει»,δηλαδή τώρα έχουν πωληθεί τα πάντα, βαδίζομεν προς χρεοκοπίαν και συ μιλάς να μη πωλούμεν άλλα περιουσιακά στοιχεία; Ναι, δεν πρέπει να πωλούμεν τίποτε και κάκιστα πωλήθηκε τόσος πλούτος.  Από παραγωγικές και πλεονασματικές επιχειρήσεις όπως ακίνητα και τεράστιες εκτάσεις γης. Αλλοδαποί έχουν γίνει μέτοχοι στην ακίνητην περιουσίαν μας. Και συνεχώς αγοράζουν και μας εκπαραθυρώνουν.

Ο ΟΤΕ, η μεγίστη αυτή πλουτοπαραγωγική επιχείρηση, πωλήθηκε και εμείς χρησιμοποιούμεν ασυστόλως το τηλέφωνον για να αποκομίζει  κέρδη ο γερμανός αγοραστής! Τα αεροδρόμια πωλήθηκαν! Το κεντρικόν αεροδρόμιον το νέμονται γερμανοί και οι πολιτικοί μας τους χάρησαν 500 εκατ Ευρώ ΦΠΑ, δηλ. χρήματα που δώσαμε για να τα μεταφέρει στο Δημόσιον Ταμείον και τα …άρπαξε!!  Τα διόδια, μία πηγή πλούτου τα νέμονται οι κατασκευάστριες επειδή το κράτος δεν είχε χρήματα να συμμετάσχει. Το διέθεταν για ..σπατάλες!!  Τα ορυκτά μας τα νέμονται ξένοι γιατί δεν είχαμε το πολιτικον θάρρος να καταγγείλομεν την σύμβαση Κούπερ το 2011!! Τώρα έχομεν έτοιμη την πώληση της ΔΕΗ, γιατί έτσι θέλουν οι δανειστές αλλά και οι ιδιώτες Έλληνες και ξένοι που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμόν!!! Δεν πρέπει να πωληθεί ούτε μία μετοχή της ΔΕΗ, ούτε ένα από τα εργοστάσιά της!  Να δοθεί εργασία στους ΄Ελληνες  να πληρώσουν τα χρέη τους παντού. Και τότε η ΔΕΗ  θα γίνει άκρως κερδοφόρα, αφού θα περικοπούν δραστικώς οι μυθώδεις μισθοί, σε Πρόεδρον και στελέχη.  Μέχρι 3.000 Ευρώ μηνιαίως  όχι παραπάνω!!

Οι περιοδείες υπουργών, σε περιοχές με Εργοστάσια της ΔΕΗ, για  να μεταπείσουν τους κατοίκους να δεχθούν την πώληση, είναι προσβλητική και για τους κατοίκους, αλλά και για την Ελλάδα και τα οικονομικά της.   Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα και να εξυγιανθεί, δηλαδή να βρεθεί τρόπος να εισπράξει συντόμως τα οφειλόμενα σ’ αυτήν.

Πλουτοπαραγωγικές μονάδες δεν πωλούνται, αλλά παραμένουν στην διάθεση του Κράτους.  Η πώληση εκτός των άλλων θλιβερών θα επιφέρει και απώλειες θέσεων εργασίας.  Θα έχει τα αυτά δυσμενέστατα αποτελέσματα με την πώληση εκατοντάδων κερδοφόρων  Ελληνικών επιχειρήσεων, η αποξένωση των οποίων συνέτεινε τα μέγιστα στην υπερχέωση της Ελλάδος. Και  οι κρατούντες δεν παραδειγματίζονται από τον όλεθρον!  Θεωρούν επιτυχίαν την ξεπούληση των πάντων! Δεν ηλέγχθη όπως ποτέ κανείς από τους πωλούντες τον Δημόσιον πλούτον!  Όλοι αποκαλούν «συμφέρούσα την πράξη»  την αποξένωση του θησαυρού της Ελλάδος. Αν τους υποχρεώσει κάποιος να αποδώσουν το σύνολον των ετησίων αποδοχών τους και μέρος των ακινήτων τους, θα χαρακτήριζαν την πράξη – αρπαγήν, ως   καλώς γενομένην!!

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author