Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ

Estimated read time 1 min read

Η εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, έχει ως εξής:

Η διαχείριση  του νερού και των υδάτινων πόρων στα πλαίσια  του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αρνητικές συνέπειες για το λαό.   Η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση του Νερού, στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. ξεδιπλώνεται  σταθερά και διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις  στην χώρα μας.

Είναι ο δρόμος που μεταθέτει  το κόστος διαχείρισης  του Νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, τους φτωχούς  και μικρούς αγρότες κλπ., είναι ο δρόμος που μετατρέπει το νερό  από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα  ακριβό για το λαό  και πολύ φτηνό για τους επιχειρηματικούς ομίλους  που εμπορεύονται το νερό, τα παράγωγα του, τα αποτελέσματα  της χρήσης του, επιβαρύνει δραματικά την λαϊκή κατανάλωση, με αποτέλεσμα  να γίνεται όλο και ποιο δύσκολη η απρόσκοπτη χρήση του  για τις καθημερινές ανάγκες είναι μια σκληρή πραγματικότητα στις μέρες μας.

Είναι η τσέπη του λαϊκού νοικοκυριού των εργαζομένων που σηκώνει  σχεδόν αποκλειστικά το βάρος, της συντήρησης του εκσυγχρονισμού και της όποιας ανάπτυξης  των δικτύων του Νερού.

Πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Κοινή Υπουργική Απόφαση επιβάλλει  ένα ακόμη υποχρεωτικό χαράτσι στο νερό (περιβαλλοντικό τέλος όπως το ονομάζουν) που μεταφέρεται  μέσω των τιμολογίων στην μικρή κατανάλωση δηλαδή στο λαό.

Η διαχείριση  του νερού προς όφελος του λαού  απαιτεί ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.

Είναι καθαρό ότι και εδώ σε αυτό το κρίσιμο  για την ζωή των κάτοικων μας   ζήτημα  συγκρούονται  δυο εκ διαμέτρου αντίθετες λογικές. Μια, η κυρίαρχη, που βλέπει τη λαϊκή ανάγκη για νερό, είτε ως κόστος είτε ως πεδίο κερδοφορίας. Είναι η λογική της ανάπτυξης που προβάλουν ΣΗΜΕΡΑ  η  Κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα στο σύνολο τους, η  Ε.Ε., οι επιχειρηματικοί όμιλοι.  Είναι η ίδια πολιτική  που  ετοιμάζει πυρετωδώς   την τοπική διοίκηση να γίνει  μεσάζοντας αυτής της αντιδραστικής πολιτικής.

Από την άλλη είναι  η πολιτική που  αντιμετωπίζει  τις λαϊκές ανάγκες ως οδηγό της Ανάπτυξης,  την  οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνία με βάση αυτές. Αυτή η ανάπτυξη μονό μπορεί να είναι φιλολαϊκή,  μπορεί να απελευθερώσει τις δυνατότητες της χώρας μας, να δώσει διέξοδο στην νεολαία από την ανεργία, να είναι το νερό κοινωνικό αγαθό. Αυτή η γραμμή ανάπτυξης  είναι  υπόθεση και ευθύνη  ενός  ισχυρού Λαϊκού Κινήματος και περνάει αναγκαστικά μέσα από την  ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Είναι αυτή η πολιτική που μπορεί να υποχρεώσει και τις   Κυβερνήσεις, έστω και ευκαιριακά, προσωρινά,  να στρέψουν   πόρους σε  υποδομές, που αφορούν στην ζωή της Λαϊκής  οικογένειας, χωρίς  να πληρώνει και να ξαναπληρώνει και πάλι απροστάτευτη  να μένει.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής είναι συνεπής για την ανάγκη  συνολικής ανατροπής της πολιτικής που εμπορευματοποιεί το νερό, μέσα από τη κερδοφόρα δράση είτε από ιδιωτικούς πόρους είτε από δημοτικές και μικτές επιχειρήσεις.

Στηρίζουμε τη λαϊκή απαίτηση  και το δικαίωμα για φθηνό, ελεγμένο ποιοτικά νερό.

Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια  σε κάθε μορφή  ιδιωτικοποίησης στην ανταποδοτικότητα, στην επιβάρυνση του λαού.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ

Το υπό κατασκευή φράγμα, μπορεί να τροφοδοτήσει  και να καλύψει μεγάλο ποσοστό από τις ανάγκες της πόλης.

Βάλαμε εμπόδια  στην ιδιωτικοποίηση  του φράγματος Πείρου-Παραπείρου που θα επιβάρυνε τα λαϊκά στρώματα και διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση  των αναγκαίων  τεχνικών έργων εξασφάλισης  φθηνού, καθαρού νερού χωρίς ΣΔΙΤ από αρμόδιο κρατικό φορέα. Με βάση αυτή τη θέση  διεκδικούμε την άμεση λειτουργία του Φράγματος. Τις κοινές θέσεις μας με το Δήμο Δυτικής Αχαίας  και το Δήμο Ερυμάνθου  υποβάλλαμε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα  κ. Δέδε.

Η διαχείρισή του από Ανώνυμη Εταιρεία ή από Διαδημοτική  Επιχείρηση, θα έχει αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση  και την παραπέρα  εμπορευματοποίηση του νερού. Θα επιβαρυνθούν  τα λαϊκά στρώματα με αύξηση της τιμής του νερού.

Η διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου πρέπει να γίνει από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων  Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και μπορεί να εξασφαλίσει χωρίς νέες επιβαρύνσεις νερό με επάρκεια φθηνό και υγιεινό για όλους.

 

Η ΔΕΥΑΠ με βάση το νομοθετικό πλαίσιο  που διατηρεί και συντηρεί και η σημερινή  κυβέρνηση υποχρεούται  να λειτουργεί  ως κερδοφόρα  επιχείρηση και να στέλνει το λογαριασμό στα νοικοκυριά!

Την ώρα που η φορολεηλασία των λαϊκών  εισοδημάτων εντείνεται και οι μεγάλες  επιχειρήσεις  φοροαπαλλάσονται  σκανδαλωδώς  και επιδοτούνται  με ζεστό κρατικό χρήμα οι ΔΕΥΑ φορολογούνται όπως οι εμπορικές επιχειρήσεις  και τα τελευταία χρόνια δεν παίρνουν ούτε ευρώ  από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Πατραϊκός λαός πληρώνει μέσω των τιμολογίων, πάνω από 1.600.000,00€

Ταυτόχρονα η ΔΕΗ, επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά με 700.000,00€ το χρόνο εντάσσοντας την ΔΕΥΑΠ  στο οικιακό τιμολόγιο και όχι στο βιομηχανικό.

Με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής υπογράφεται σύμβαση με τη ΔΕΗ  με την οποία εξασφαλίστηκε  έκπτωση  21% στη τιμή κατανάλωσης.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΠ

Εφαρμόζονται πλήρως οι αντιλαϊκές  κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του Κεφαλαίου ως προς το προσωπικό με αναστολή των προσλήψεων  και τις μειώσεις των αποδοχών τους.   Από τους εργαζόμενους  στην ΔΕΥΑΠ παρά τις μειώσεις σε αριθμό λόγω συνταξιοδότησης γίνεται σημαντική δουλειά σε όλο των επίπεδο των Υπηρεσιών Υδρευσης-Αποχέτευσης. Σήμερα δουλεύουν 156 εργαζόμενοι  και καλύπτουν  τις ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων (από την Ροδινή έως και τα Καμίνια), ενώ το έτος  2009  εργάζονταν  228 άτομα και κάλυπταν μόνο τις ανάγκες του Δήμου Πάτρας.

Η Δημοτική Αρχή  και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που αφορούν  την πρόσληψη προσωπικού.  Επισημαίνεται ότι για το έτος 2016 δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη  από το Ν.3812/2009 εγκύκλιος για προγραμματισμό προσλήψεων  τακτικού προσωπικού στο Ν.Π.Ι.Δ.  των Δήμων όπως είναι οι ΔΕΥΑ αλλά εκδόθηκε η υπ.αρ. 4/2016 σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αφορούσε  τον προγραμματισμό προσλήψεων  τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ μόνο για τη στελέχωση των ΟΤΑ α’ (Ν.Π.Δ.Δ.,  Δημοτικών Ιδρυμάτων και Συνδέσμων Δήμων) και β’ βαθμού.  Αποτέλεσμα  η ΔΕΥΑΠ δεν μπορούσε να διεκδικήσει  τις προσλήψεις προσωπικού έστω και με την αναλογία  ένα προς πέντε. Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους την ανάκτηση όλων  των μισθολογικών  απωλειών των εργαζομένων, στο επίπεδο του 2009. Την ευθύνη για τη μείωση  των αποδοχών των εργαζομένων έχουν διαχρονικά οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή Κυβέρνηση.           Οι ελεγκτικές αρχές απέρριψαν το δίκαιο αίτημα  και επέστρεψαν τα εντάλματα που αφορούν  το δώρο Χριστουγέννων. Θεωρούμε την απόφαση άδικη και γι’αυτό έχουμε προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ

Ως Δημοτική Αρχή  συνεχίζουμε  να εξαντλούμε ότι περιθώρια  υπάρχουν προκειμένου να παρέχουμε περισσότερες ελαφρύνσεις  με μείωση  της τιμής του νερού και την υλοποίηση των απαραίτητων τεχνικών έργων.

Ήδη η ΔΕΥΑ Πάτρας εφάρμοσε τη Τιμολογιακή Πολιτική για το 2016.

Κανένα λαϊκό σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς νερό ενισχύσαμε τη πολιτική του διακανονισμού.

Καταργήσαμε  στη πράξη  τις διακοπές ως μέτρο πίεσης  και εκβιασμού αλλά τις χρησιμοποιήσαμε  ως μέσο προσέγγισης  με τους καταναλωτές.

Συνεχίζουμε να διευκολύνουμε  με όλα τα μέσα τις λαϊκές οικογένειες γιατί αυτές οι οφειλές  αφορούν στο σύνολό τους ανέργους, φτωχούς και εξαθλιωμένους  εξαιτίας  της ασκούμενης  διαχρονικά, αντιλαϊκής πολιτικής.

Διευρύναμε την βάση των δικαιούχων του Κοινωνικού Τιμολογίου με αποτέλεσμα 2.800 οικογένειες  να ελαφρυνθούν.

Με τη τιμολογιακή πολιτική  που ακολουθούμε  που παράλληλα στοχεύει στην είσπραξη  ληξιπρόθεσμων οφειλών από μεγάλους καταναλωτές  είχαμε αύξηση των εσόδων της ΔΕΥΑΠ.

Οι κατηγορίες που εντάσσονται σε μειωμένο τιμολόγιο είναι οι: μακροχρόνια άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α. με ποσοστό αναπηρίας  άνω του 67% καθώς και προστατευόμενα μέλη  με αναπηρία  άνω του 67% που βαραίνουν τον υπόχρεο, εγγεγραμμένοι στην Τράπεζα Τροφίμων  και σιτιζόμενοι  από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Πατρέων και Τρίτεκνοι-Πολύτεκνοι.

Με την εμπειρία που αποκτήθηκε και λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις των φορέων της πόλης, αλλά και των πολιτών και κυρίως την οικονομική κρίση, τις συνέπειες  της οποίας  βιώνει  ο Ελληνικός λαός και με μεγαλύτερη  ένταση  η λαϊκή οικογένεια, καταλήξαμε  στην τιμολογιακή πολιτική για το έτος 2017.

Με την παρούσα  τιμολογιακή πολιτική  εξαντλούμε όλα τα περιθώρια  που έχουμε για να πάρουν ανάσα  κυρίως οι λαϊκές οικογένειες, οι άνεργοι που είναι ενταγμένοι  στο ειδικό τιμολόγιο και αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα.

Διευρύνεται η βάση κριτηρίων  ένταξης για  τους μακροχρόνια άνεργους  με την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων κατοικίας από 100m2 σε 120m2 και ετήσιο εισόδημα από 6.000,00€ σε 7.000,00€

Προβλέπεται  επί πλέον μείωση του ειδικού τιμολογίου για τις κοινωνικές κατηγορίες  (ΑΜΕΑ-Τρίτεκνοι-Πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι) με μείωση  του παγίου από 10,80€  και 6,00€ σε 1,00€ για όλες τις περιοχές.

Δημιουργείται νέα ομάδα για οικογένειες  που γειτνιάζουν με τον βιολογικό καθαρισμό και την Ξερόλακκα, οι οποίες βιώνουν  τα αρνητικά αποτελέσματα  της επιλογής της πολιτικής των πρώην δημοτικών  και κοινοτικών αρχών με πάγιο  τέλος 1,00€ /δίμηνο και ατέλεια  για 120m3 /τετράμηνο.

Προβλέπεται  επέκταση των μειώσεων του ειδικού τιμολογίου με τις προβλεπόμενες  εκπτώσεις  ανά ομάδα στις υπηρεσίες  που αφορούν τα τέλη  σύνδεσης ύδρευσης και αποχέτευσης και στη χρήση βυτίου νερού και βυτίου λυμάτων.

Προβλέπεται μείωση των τιμολογίων για τις ορεινές και ενδιάμεσες περιοχές  του Δήμου για κατανάλωση  πάνω από 267m3/ τετράμηνο.

Μειώνεται το τέλος επανασύνδεσης (διακοπή λόγω οφειλών) σε οικιακούς καταναλωτές από 12,00€ σε 4,03€

Μειώνονται τα τέλη σύνδεσης  ύδρευσης και αποχέτευσης για οικιακούς καταναλωτές.

Μειώνονται τα ποσοστά συμμετοχής στις δαπάνες επέκτασης-μετατόπισης  δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και εξωτερικών διακλαδώσεων αποχέτευσης.

Δημιουργείται νέα κατηγορία για τέλη χρήσης αποχέτευσης βιομηχανιών που χρησιμοποιούν και άλλες πηγές υδροδότησης νόμιμα αδειοδοτημένες.

Δημιουργείται νέα κατηγορία για κλειστές αθλητικές εγκατατάσεις ή χώρους αθλοπαιδιών, ιδιοκτησίας  σωματείων αναγνωρισμένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με μείωση κατά 50% των τιμών κατανάλωσης.

Η ΔΕΥΑΠ διέθεσε ως ενίσχυση σε δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος Πατρέων όπως:

– το Λαϊκό Φροντιστήριο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του προγράμματος με το ποσό των 20.000,00€

-το δεκατιανό  σε υποσιτιζόμενους μαθητές με το ποσό των 25.000,00€ και

-τη στήριξη  πορείας των ανέργων με το ποσό των 4.900,00€

Με το Τεχνικό Πρόγραμμα  για το έτος 2017 στοχεύουμε  στη βελτίωση της υδροδότησης  όλων των περιοχών του Δήμου με χρονίζονται προβλήματα  καθώς και στη καλύτερη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016

ΥΔΡΕΥΣΗ

  • Ολοκλήρωση του έργου «Εφαρμογή προηγμένων μεθόδων του δικτύου Υδρευσης» στην περιοχή του πρώην Δήμου Πατρέων.
  • Επέκταση  του συστήματος  ελέγχου σημείων υδροδότησης-δεξαμενών  και αντλιοστασίων (180 περίπου σημεία) μέσω συστήματος  SCADA.
  • Αντικατάσταση προβληματικών δικτύων  με συχνές βλάβες  λόγω παλαιότητας και λόγω σωλήνων αμφιβόλου ποιότητας.

1 εργολαβία  προϋπολογισμού 1.450.000,00€ σε εξέλιξη

1 εργολαβία προϋπολογισμού 1.450.000,00€ δημοπρατήθηκε

1 εργολαβία προϋπολογισμού  1.450.000,00€ έχει εγκριθεί  29-7-2016 και αναμένεται  η εφαρμογή  του Ν.4412/2016 για να δημοπρατηθεί.

  • Μετατόπιση υδρομέτρων εκτός ιδιοκτησιών   σε εξέλιξη
  • Αξιοποίηση  των υπόγειων υδάτων στον πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου για την άρδευση του Νοτίου Πάρκου.
  • Μελέτη του έργου «Εφαρμογή προηγμένων μεθόδων του δικτύου ύδρευσης» στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (απόφαση Περιφερειάρχη)

 

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

  • Επεμβάσεις σε δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων στο κέντρο  της Πάτρας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής/ σε εξέλιξη
  • Ανακατασκευή φρεατίων εκτροπής / σε εξέλιξη
  • Ολοκλήρωση εγκρίσεων  για ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων:  «Επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων», «Δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Γ προτεραιότητας», «Δίκτυα αποχέτευσης υποζωνών Α2.2-Α2.3 (Μποζαϊτικά)» Υποβολή τεχνικών δελτίων  από 1-12-2016 (έναρξη προγράμματος)
  • Ολοκληρώθηκαν  ή ολοκληρώνονται  οι μελέτες για ένταξη  στη  ΒΑΑ

-Αποχέτευση λυμάτων παραλιακών υποζωνών α6-α7 (παραλιακή ζώνη)

-Αποχέτευση λυμάτων υποζώνης α2.5 (Κανελλοπούλου-Αυστραλίας-Ευήνου-Πλαζ)

-Αποχέτευση λυμάτων υποζώνης α.3.β (Έξω Αγυιά)

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

  • Αντικατάσταση ελαστικών πετασμάτων στις δεξαμενές  αερισμού για ελαχιστοποίηση  διαφυγόντων σταγονιδίων.
  • Δενδροφύτευση  στο σύνολο της περιμέτρου.
  • Βελτίωση απόσμησης  καλυμάτων όλων των καναλιών εισόδου-εξόδου και της δεξαμενής εξόδου με αεροστεγή  κατασκευή GRP.
  • Εγκατάσταση νέου ανεμιστήρα  απόσμησης  των κτιρίων προεπεξεργασίας.
  • Εγκατάσταση συστήματος διαβροχής αφρών.
  • Εγκατάσταση οργάνων πεδίου για συνεχή παρακολούθηση  των παραμέτρων της εγκατάστασης.
  • Εργα βελτίωσης της λειτουργίας της εγκατάστασης.

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ

  • Καθαρισμός (απολάσπηση) κεντρικών δεξαμενών του Διυλιστηρίου Ριγανόκαμπου μετά από 15 χρόνια.
  • Αντικατάσταση δοσομετρικών αντλιών και βελτίωση συστημάτων χλωρίωσης σε δεξαμενές των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.
  • Μείωση βλαβών δικτύου με τοποθέτηση μειωτών πίεσης.

 

Έχουμε καθαρό ότι ακόμη και αν γίνουν όλα τα έργα που προγραμματίζονται, αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν την ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται ο λαός μας, που η ζωή του συντρίβεται   από την γενικότερη πολιτική που ασκείται από  Ε.Ε.,  Κυβέρνηση και τελικά το μεγάλο Κεφάλαιο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τις απαιτήσεις, αντίθετα δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, να οργανώσει  ο λαός την πάλη του, μαζί με την  Δημοτική Αρχή, να αποσπάσει   ό, τι περισσότερο μπορεί σε αυτές τις συνθήκες πολέμου που ζει, να δημιουργηθούν   θέσεις εργασίας μέσω τέτοιων  έργων και  κοινωνικών προγραμμάτων που αφορούν ιδιαίτερα στην νεολαία, στον  Πολιτισμό, στους ανέργους, την φτώχεια.

Περισσότερο από όλα πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητά της αγωνιστικής μας στάσης, των πρωτοβουλιών μας , που στόχο έχουν να ανυψώσουν το λαϊκό σθένος, ότι μπορεί να αλλάξει ρότα σε αυτό τον τόπο , όπως η μεγαλειώδης πορεία στην Αθήνα ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, που έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, αναδείχνοντας ότι στον άνεργο δεν μπορεί να δώσει  ζωή και  αξιοπρέπεια η σακούλα του κοινωνικού παντοπωλείου, των «εθελοντών» .Το αίτημα «μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους» απαιτεί ανάπτυξη για τον λαό και είναι ο μόνος  που μπορεί  να το κάνει πραγματικότητα.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  1. Την αποπεράτωση  του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και τη διαχείρισή του από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτων.
  2. Την άμεση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  3. Την κατάργηση του νομοθετικού πλασίου εφαρμογής  των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  4. Τη συνταγματική κατοχύρωση  ότι το νερό αποτελεί Δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται.
  5. Τη χρηματοδότηση  από κοινοτικούς  και εθνικούς πόρους  για την κατασκευή έργων  ύδρευσης-αποχέτευσης  και αντιπλημμυρικής προστασίας.
  6. Τη τιμολόγηση  από τη ΔΕΗ με βιομηχανικό τιμολόγιο.
  7. Την κατάργηση του ΦΠΑ  στη τιμή του νερού.
  8. Την απαλλαγή  από τη φορολόγηση  των θετικών αποτελεσμάτων των ΔΕΥΑ.
  9. Την άμεση υδροδότηση της Πάτρας από το Ταμιευτήρα της Βαλμαδούρας.

You May Also Like

More From Author