Ιστορικός περίπατος για τα παιδιά του ειδικού δημοτικού σχολείου κωφών και βαρηκόων

Estimated read time 1 min read

Τα παιδιά του ειδικού Δημοτικού Σχολείου κωφών και βαρηκόων, συνοδευόμενα από τους δασκάλους και την διευθύντριά τους, περπάτησαν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης,  Διονύση Πλέσσα, τη διαδρομή από Υψηλά Αλώνια – Γερμανού και Ηλείας – Παντοκράτορας – Κάστρο.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για τα ιστορικά γεγονότα που εξελίχθηκαν στις συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Στα Υψηλά Αλώνια έγινε ενημέρωση για τους 11 πατριώτες αγωνιστές που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Στη Γερμανού και Ηλείας έγινε αναφορά στον ΕΛΑΣίτη λοχία Γιώργο Ράμμο που έπεσε σε εκείνο το σημείο καθώς και για τον ΕΠΟΝίτη Ορέστη Βασιλακόπουλο που επίσης έπεσε στο σημείο.

Στο τέλος του ιστορικού περιπάτου, κατόπιν επιθυμίας των μαθητών, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου ενημερώθηκαν για τον ΕΑΜίτη Δήμαρχο Βασίλη Ρούφο που από το μπαλκόνι του Δημαρχείου ανήγγειλε στους χιλιάδες Πατρινούς την απελευθέρωση της Πάτρας κατεβάζοντας τη γερμανική σβάστικα και υψώνοντας την ελληνική σημαία.

You May Also Like

More From Author