Σε πάνω από 250 οικογένειες αποστέλλονται έγγραφα ενημέρωσης του Δήμου, για την απαλλαγή τους, στα δημοτικά τέλη

Estimated read time 1 min read

Σε περισσότερες από 250 οικογένειες, που διαμένουν πέριξ του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της Ξερόλακκας, αλλά και του βιολογικού καθαρισμού στις Ιτιές, θα σταλούν από σήμερα έγγραφα ενημέρωσης του Δήμου, σχετικά με την πλήρη απαλλαγή τους, στα δημοτικά τέλη.
Οι εν λόγω δημότες, καλούνται να προσέλθουν στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών (ΤΑΠ), της Διεύθυνσης Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας (Μαιζώνος 147, 1ος όροφος και κατά τις ώρες, 9 π.μ. έως 1 μ.μ.) με αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ, προκειμένου να καταχωρηθεί πλήρως η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.
Επίσης, θα επιστραφεί στους δικαιούχους, αναδρομικά από 1η Μαρτίου 2016 (έναρξη ισχύος σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου), το χρηματικό ποσόν των δημοτικών τελών που έχει εξοφληθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εφόσον προσκομιστούν αντίγραφα των εξοφλημένων λογαριασμών από 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα.
Μετά την τακτοποίηση αυτή των συγκεκριμένων δημοτών με την υπηρεσία του Δήμου, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν στο εξής λογαριασμούς της ΔΕΗ, με μηδενικό ποσό χρέωσης, που θα αναγράφεται στο σημείο «Χρεώσεις ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ».

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η σταθερή διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, για πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη, στις ζώνες γύρω από την Ξερόλακκα και τον Βιολογικό Καθαρισμό στις Ιτιές, έφερε αποτέλεσμα.
Εγκρίθηκε τελικά, μετά από αντίστοιχη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Δήμου Πατρέων, η πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη στην περιοχή της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού, που ήταν και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή είχε αντιδράσει στην αρχική απόφαση της Αποκεντρωμένης να απορρίψει την απαλλαγή δημοτικών τελών για κατοίκους της Ξερόλακκας και του Βιολογικού, καθώς θεωρούσε αδικία να μην υιοθετείται μια τέτοια ρύθμιση, για περιοχές που, αποδεδειγμένα, δέχονται επιβάρυνση και όχληση.
Ανάλογη δικαίωση δεν βρήκε όμως η άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να επιβάλλει αυξημένο συντελεστή 4,5% ανά τ.μ. στη μεγάλη ιδιοκτησία και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με λειτουργική επιφάνεια άνω των 6.000 τ.μ.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απέρριψε εκ νέου αυτή την απόφαση.
Αυτό αποδεικνύει την πολιτική κατεύθυνση και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία παρέχει απλόχερα φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στέλνοντας τον λογαριασμό για εξόφληση στα συνήθη υποζύγια (εργαζόμενους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα).
Αυτή η πολιτική είναι άδικη, είναι αντιλαϊκή και δεν γίνεται αποδεκτή, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το σύνολο των αναγκών στο Δήμο.

Παραμένουν στην πρώτη γραμμή, τα αιτήματα, έτσι όπως τα αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για:
● Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου.
● Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
● Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους Δήμους με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τ.Δ. και των οφειλόμενων σε αυτή.
● Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου.
● Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
● Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του Δήμου (Βρεφικοί-Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ.), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
● Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων και της αναλογίας 1:5.
● Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.
● Γενναία χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.
● Μείωση ανταποδοτικών τελών, φόρων, ουσιαστική ελάφρυνση για εργατικά, λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου, απόρροια των στόχων του μεσοπρόθεσμου, που μετατρέπει τους Δήμους σε πολλαπλασιαστές των αντιλαϊκών φορομπηχτικών μηχανισμών και στοχεύσεων κεφαλαίου, Ε.Ε..

You May Also Like

More From Author