Η πρόταση Πελετίδη για το Σκαγιοπούλειο

Estimated read time 0 min read

Την αξιοποίηση του Σκαγιοπουλείου μέσα από κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις προτείνει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στα διοικητικά συμβούλια του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας και του Κληροδοτήματος. Η πρόταση του δημάρχου ανοίγει έναν διάλογο, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στην κατεύθυνση να βρεθούν λύσεις για να αποκτήσει ζωή ο χώρος, γράφει ο Μιχάλης Βασιλάκης στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”.
Ο Κ. Πελετίδης εντοπίζει την πρότασή του στον υπόλοιπο χώρο του Σκαγιοπουλείου πέρα από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.
Στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης προτείνει να δημιουργηθεί ένας παιδικός σταθμός, αφού προηγουμένως εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του.
Στο αρχιτεκτονικό στολίδι του Σκαγιοπουλείου (κεντρικό νεοκλασικό κτίριο), ο δήμαρχος προτείνει να φιλοξενηθούν πολιτιστικές δράσεις (εικαστικές, καλλιτεχνικές κ.ά.), αλλά και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο οπτικοακουστικό αρχείο με την ιστορία του ιδρύματος. Ο Κ. Πελετίδης θεωρεί αυτονόητο σε μια τέτοια υπόθεση ότι στις πολιτιστικές δραστηριότητες θα προηγούνται τα παιδιά της Μέριμνας, κάτι για το οποίο δεσμεύεται ότι θα θεσμοθετηθεί.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

You May Also Like

More From Author