Με διαβατήριο κλεμμένο από το Ι.Κ. συνελήφθη Ιρακινός στο “Ελ. Βενιζέλος”

Estimated read time 1 min read

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν ένας Ιρακινός, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ελλάδα κι επέστρεφε από την Κωνσταντινούπολη, πιάστηκε να έχει διαβατήριο από την πατρίδα του, το οποίο ήταν κλεμμένο από το Ισλαμικό Κράτος.
Ειδικότερα, ο 37χρονος, που ζει στη Νίκαια, είναι νυμφευμένος με Ελληνίδα κι εργάζεται κανονικά στη χώρα μας, έφερε διαβατήριο, το οποίο κατά τον έλεγχο χτύπησε «κόκκινο», καθώς είναι καταχωρημένο από τις γερμανικές αρχές ως κλεμμένο από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.
Συγκεκριμένα, το διαβατήριο είχε ακυρωθεί από τις αρχές του Ιράκ και συμπεριλαμβανόταν στα κενά ιρακινά διαβατήρια, τα οποία είχαν κλαπεί από την τρομοκρατική οργάνωση, από κέντρο πολιτών στην ιρακινή επαρχία Nινευή.
Ο 37χρονος είπε ότι παρέλαβε το διαβατήριο μέσω ταχυδρομείου από την πατρίδα του, έχοντας στείλει μια φωτογραφία σ’ ένα συγγενή του, καθώς δεν μπορούσε να βγει από τη χώρα λόγω απαγόρευσης εξόδου που του είχε επιβληθεί, μετά από εμπλοκή του σε υπόθεση trafficking.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

You May Also Like

More From Author