«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μας βάζει εμπόδια στις παρεμβάσεις στη Λιμενική Ζώνη»

Estimated read time 1 min read

Κ. Πελετίδης: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μας βάζει εμπόδια στις παρεμβάσεις στη Λιμενική Ζώνη»

Κατά τη διάρκεια τη έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με θέμα τις παρεμβάσεις του Δήμου στη Λιμενική Ζώνη και την προσπάθεια παρεμπόδισής τους από το μηχανισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος τόνισε τα ακόλουθα:
«Οι τελευταίες κλήσεις σε απολογία μας από το Λιμεναρχείο, αποτελούν μια ακόμη προσπάθεια παρεμπόδισης, από το μηχανισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την κυβέρνηση, των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής στη λιμενική ζώνη της πόλης μας.
Συγκεκριμένα αφορούν στην διάνοιξη τμήματος της περίφραξης της λιμενικής ζώνης στο ύψος της Γεροκωστοπούλου για να παροχετεύονται τα νερά στις μεγάλες νεροποντές και τις χωματουργικές εργασίες στο νότιο πάρκο.
Επιδίωξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι να παρεμβάλει εμπόδια στη ντε φάκτο απόδοση στο λαό και στη νεολαία του νότιου πάρκου. Να αποτρέψει τη λειτουργία δωρεάν δημοτικού πάρκιγκ καθώς και τη συνολική αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης για τις ανάγκες των κατοίκων της Πάτρας.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να πορεύεται με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την εξασφάλιση χώρων αναψυχής.
Επιβεβαιώνεται «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» ότι σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε στο σύνολό του το σχέδιο της προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΟΛΠΑ ΑΕ που προωθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Δεν θα αποδεχθούμε να ιδιωτικοποιηθεί και να ξεπουληθεί η λιμενική ζώνη για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών που τη βλέπουν ως «φιλέτο» για τη δράση τους.
Ο λαός της Πάτρας πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
Μόνο η πολύμορφη λαϊκή παρέμβαση και δράση μπορεί να βάλει εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση και την παράδοση της παραλιακής ζώνης στους επιχειρηματικούς ομίλους για κερδοσκοπία.
Οι παραλίες και οι ακτές είναι το φυσικό μας περιβάλλον.
Είναι χώρος ζωτικής σημασίας για την καθημερινή ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει σταθερά να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα γι΄ αυτό απαιτεί την άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης, η οποία πρέπει να φύγει από την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, να μην ξεπουληθεί και παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες, να παραμείνει δημόσια περιουσία, ελεύθερη στη χρήση της από το λαό, καθώς και την χρηματοδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την συνολική ανάπλασή της.
Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στην παραλιακή ζώνη με την ολοκλήρωση του νότιου πάρκου στην Ακτή Δυμαίων, την επέκταση των ποδηλατόδρομων, την πεζοδρόμηση του τμήματος από την οδό Γούναρη μέχρι και το μόλο της Αγίου Νικολάου, την άμεση λειτουργία των δύο δωρεάν χώρων στάθμευσης, την λειτουργία λεωφορειακής γραμμής.
Να καταργηθεί κάθε περιορισμός στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων στο βόρειο λιμάνι και να φύγουν οι μπάρες και η περίφραξη απ΄ όλη τη λιμενική ζώνη».

 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours