Μέχρι τη Βουλή αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έφτασαν οι αντιδράσεις

Estimated read time 1 min read

Μέχρι τη Βουλή αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έφτασαν οι αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΠΟΕΠΠΠ) αναφορικά με την επιβολή πρόσθετου φόρου στα τυχερά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις των πρακτόρων ότι το δημοσιονομικό μέτρο θα αποδειχτεί καταστροφικό για τον κλάδος τους, καθώς και ο ισχυρισμός τους ότι μία μέρα πριν κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαίωνε το προεδρείο των πρακτόρων ότι αναζητούνταν άλλα ισοδύναμα μέτρα, αποτέλεσαν την αφορμή για τον ανεξάρτητο –πλέον- βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο να καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Σε αυτήν, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος επικαλείται τις αιτιάσεις της ΠΟΕΠΠΠ και ερωτά αφενός αν η επιβαλλόμενη νέα φορολογία στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα καλύψει ή όχι τους δημοσιονομικούς στόχους και αφετέρου αν με την ίδια απόφαση ευνοούνται ο παράνομος τζόγος και οι «βαρόνοι» του χώρου εις βάρος 1.000 πρακτορείων και 6.000 εργαζομένων οι οποίοι θα κινδυνεύσουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία και την ανεργία.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα:
«“Καταστροφική” χαρακτηρίζει η ΠΟΕΠΠΠ, την επιβαλλόμενη νέα φορολογία
στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ»

»Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας του κλάδου των πρακτόρων της ΟΠΑΠ την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 με κάθοδο όλων τους στην Αθήνα και με πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία πρακτόρων της ΟΠΑΠ.

»Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων του ΟΠΑΠ χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης «καταστροφική». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ, η επιβαλλόμενη νέα φορολογία στα παιχνίδια του οργανισμού τυχερών παιγνίων χαρακτηρίζεται «εχθρική ενέργεια σε βάρος των πρακτόρων», οι οποίοι υποτίθεται ότι θα προστατεύονταν από τη σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με προγενέστερες διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. “Η απαλλαγή από τον φόρο για άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ Α.Ε., την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη και στοχευμένη”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

»Επειδή , ο Αν. υπουργού Οικονομικών κ.Τρ. Αλεξιάδης μία μέρα πριν κατατεθεί το σχέδιο νόμου που επέβαλε το φορολογικό τέλος, διαβεβαίωνε το προεδρείο των πρακτόρων ότι αναζητούνταν άλλα ισοδύναμα μέτρα.

»Επειδή, οι πράκτορες κάνουν λόγο για καταστροφική απόφαση, σε βάρος του κλάδου τους τη στιγμή μάλιστα «που υποτίθεται ότι θα προστατεύονταν από την σημερινή κυβέρνηση –κατά δήλωση του κ. Τσίπρα– έναντι των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών».

»Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

  1. Είναι καταστροφική ή όχι για τους πράκτορες (σ.σ. οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αν επιβληθεί ο φόρος κινδυνεύουν με κλείσιμο 1.000 πρακτορεία και ωθούνται στην ανεργία περί τους 6.000 εργαζόμενους), η συγκεκριμένη απόφαση; Και εάν γιατί προχωράτε στη λήψη μιας απόφασης που και θα συρρικνώσει τα πρακτορεία αλλά και θα οδηγήσει στην ανεργία 6.000 εργαζόμενους;

  2. Αληθεύει ότι η επιβαλλόμενη νέα φορολογία στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης αφού θα φέρει συνολικά λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος, λόγω πτώσης του τζίρου; Και εάν ναι για ποιο λόγο επιμένετε σε αυτήν ;

  3. Πείτε μας ξεκάθαρα και με επιχειρήματα ευνοεί ή όχι τον παράνομο τζόγο και τους «βαρόνους» του χώρου, η απόφαση αυτή;»

Ο ερωτών Βουλευτής
Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours